Nieuws

Nederlands Kampioenschap Oestersteken

Het is weer tijd voor het Nederlands Kampioenschap Oestersteken! De wedstrijd zal vandaag voor de zevende keer plaatsvinden en van start gaan in brasserie De Vluchthaven.

Oesters

Het Nederlands Kampioenschap Oestersteken is de voorronde van het wereldkampioenschap oestersteken dat op 28 september tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival plaatsvindt.

Bij dit kampioenschap moeten oesterstekers secuur en snel werken. De deelnemers moeten de oesters open maken zonder dat er schelpgruis in de oester terecht komt.

De wedstrijd is opgebouwd in twee rondes. In de eerste ronde moeten de kandidaten zo snel en netjes mogelijk dertig platte Grevelingenoesters openen. Het openen van de oesters wordt beoordeeld door de jury en er kunnen extra punten verdiend worden als de oesters volledig zijn geopend en klaar zijn voor consumptie. In de eerste plaats gaat het om de kwaliteit van de geopende oesters, maar bij gelijkspel wordt er naar de tijd gekeken. De kandidaten die de eerste ronde doorkomen gaan naar de finale waar ze de opdracht van de eerste ronde herhalen.

De winnaar van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken zal naar het Ierse Galway afreizen om Nederland te vertegenwoordigen.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: iStock, I_rinka

Tags

Nederlands Kampioenschap Oestersteken, Oesters, Kampioenschap, Nederland, Wedstrijd