Nieuws

Nierstichting Restaurant Driedaagse: minder zout, meer smaak

Ben jij een fijnproever en houd je van pure smaken? Dan is de landelijke Nierstichting Restaurant Driedaagse iets voor jou. Op 6, 7 en 8 maart serveren toprestaurants bij jou in de buurt menu’s met aandacht voor pure smaken en minder zout.

Nierstichting Restaurant Driedaagse

Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse laten topchefs je proeven hoe lekker pure smaken zijn! De Nierstichting Restaurant Driedaagse wordt vertegenwoordigd door toprestaurants uit heel Nederland die:

  • van een lunch of diner een absolute smaakbeleving maken;
  • tijdens de actiedagen een 3-tot-5 gangen zoutbewust menu serveren;
  • dit aanbieden vanaf 35 euro voor 3-gangen hoogste segment 50 euro;
  • met verse en pure ingrediënten werken en naar het seizoen koken.
Nierstichting Restaurant Driedaagse
Landelijk doen bijna 100 restaurants mee aan de Nierstichting Restaurant Driedaagse

Restaurants die onder meer mee doen aan de actie zijn: De Rozario (Helmond), Mijn Keuken (Wouw), Dorset (Borne), Het Seminar (Zenderen), Restaurant Bentinck (Amerongen), Het Bosch (Amsterdam) en De Saffraan (Amersfoort). De eerste Nierstichting Restaurant Driedaagse heeft als doel heel Nederland zoutbewuster te maken. En dat is volgens hen hard nodig. Nederlanders eten namelijk op jaarbasis een kilo te veel zout. Ruim 1,7 miljoen Nederlanders (circa 10% van de bevolking) heeft chronische nierschade. Zout heeft hier een belangrijk aandeel in. Minder zout eten helpt nierschade te voorkomen.

Reserveer een tafel

Meer informatie over dit culinaire evenement en deelnemende restaurants vind je op de website van de Restaurant Driedaagse. Je kunt via de website ook een tafel reserveren.

Partners

Naast de deelnemende restaurants die optreden als ambassadeur om de boodschap ‘minder zout met pure smaken’ uit te dragen wordt de Nierstichting Restaurant Driedaagse ook gesteund door belangrijke partners: KHN, Scelta, Resengo, Actify en VITAM.

Redactie Lekker