Nieuws

Nierstichting Restaurant Driedaagse 2021: lekker uit, lekker thuis

De Restaurant Driedaagse is weer in zicht. In de week van 22 tot en met 28 maart bereiden restaurants wederom smaakmakende gerechten met minder zout, verse producten en rijke smaakmakers. Dit jaar in een nieuw jasje en geheel coronaproof.

Beeld Marco de Swart/Nierstichting

De gemiddelde Nederlander eet te veel zout. Vaak onbewust, weliswaar, maar deze gewoonte kan nare gevolgen hebben voor de gezondheid – denk aan je nieren bijvoorbeeld. Terwijl dat nergens voor nodig is, want bewust koken met minder zout geeft juist meer smaak aan gerechten. Tijdens de Nierstichting Restaurant Driedaagse laten chefs door heel Nederland proeven hoe lekker en puur gerechten zijn met minder zout. 

Om er dit jaar zeker van te zijn dat de Driedaagse, van 22 tot en met 28 maart 2021, door kan gaan steekt de Nierstichting het dit jaar in een nieuw jasje. Het is namelijk nog onzeker of restaurants tegen die tijd weer geopend zijn, of wellicht zijn de maatregelen aangescherpt. Wat er ook gebeurt, de chefs van de deelnemende restaurants bereiden in ieder geval het menu in de vorm van take away.

Houd jij van pure smaken en ben je een echte fijnproever? Of wil je juist kennis maken met smaakmakende gerechten met minder zout? Je maakt kans op een take away-box óf een diner voor 2 (indien het restaurant is geopend) t.w.v. €150 bij een van de aangesloten restaurants. Houd onze Instagrampagina @lekker500 in de gaten voor deze heerlijke winactie. 

Redactie Lekker