Nieuws

Nieuw culinair toptalent voor De Herberg van Smallingerland 

De Herberg van Smallingerland in Rottevalle heeft vanaf 1 februari 2021 een nieuwe chef-kok: Kees Meinderts. Eigenaren Aukje Westerhof en Freddy Bult ontvangen hiermee een zeer ervaren chef met ervaring in sterrenrestaurants. 

Kees Meinderts, Aukje Westerhof en Freddy Bult

Na zeven jaar te hebben gewerkt als souschef bij De Librije*** in Zwolle en vervolgens vijf jaar als sous- en keukenchef te hebben gewerkt bij De Heeren van Harinxma* op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, is het voor Kees Meinderts tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij zal 1 februari starten als chef-kok bij De Herberg van Smallingerland en geeft hiermee een volledig nieuwe impuls aan de keuken. “De basis blijft onverminderd lokaal en kwalitatief. Uiteraard neem ik de creativiteit en ervaring mee die je nou eenmaal opbouwt door jaren op topniveau te koken. Daarnaast ben ik al in contact met jagers uit de regio. Er zit een mooie groenteteler in de buurt en ik ken twee binnenvissers die ik graag zou inschakelen. De Waddenzee ligt om de hoek en ik ben aan het onderzoeken of ik mijn vis en schaal- en schelpdieren direct van de kotter kan afnemen”, aldus Meinderts. 

Gastvrouw Aukje Westerhof en chef-kok Freddy Bult, eigenaren van De Herberg van Smallingerland, zijn ervan overtuigd dat Kees de perfecte keus is voor het opvolgen van Freddy: “We willen binnen nu en vijf jaar een vaste rol van betekenis spelen in de topgastronomie van heel Noord-Nederland en Kees gaat dat met ons realiseren. De keuken wordt volledig zijn terrein en ik ga me meer bezighouden met bedrijfsvoering en gastvrijheid.”

In februari kunnen gasten meteen al kennis maken met de kookkunsten van Kees, door middel van het (thuis)menu, dat uit prachtige gerechten bestaat. Met een voorgerecht van zeebaarstartaar met Waddengarnalen, ingemaakte groenten, dragon en krokante kippenhuid, een tussengerecht van romige zuurkoolsoep met gepofte appel, kummel en geitenkaas van ‘De Molkerij’, opgevolgd door een hoofdgerecht van malse zachtgegaarde kalfswang met gevulde en gepofte ‘Wâldgieltjes’. En om het af te sluiten, een dessert van chocoladebiscuit met crémeux van mokka, gepocheerde peer, tonkaboon en steranijs. Of zoals Kees zegt: “Binnen de standaarden van de thuismenu’s ben ik hier blij mee maar als het restaurant straks weer open kan, gaan we pas echt los!”

Redactie Lekker