Nieuws

Nieuwe ambassadeur voor de Nierstichting: Sandra Ysbrandy 

De Nierstichting heeft een nieuwe ambassadeur. Het is TV-kok Sandra Ysbrandy. Met haar ambassadeurschap wil zij bijdragen aan de gezondheid in Nederland en mensen bewust maken van de impact van te veel zout. 

Sandra Ysbrandy

Zoals wij in een eerder artikel schreven, krijgt 85% van de Nederlanders te veel zout binnen. Dit kan leiden tot hart- en vaatziekten en nierfalen. Zo’n 2 miljoen Nederlanders hebben zelfs chronische nierschade. Samen met de Nierstichting wil Sandra mensen inspireren en laten ervaren dat het juist heel makkelijk is om de lekkerste gerechten te maken met een minimum aan zout. Ysbrandy laat weten: “De Nierstichting richt zich in haar zoutcampagnes nu vooral op die alledaagse zoute boosdoeners en inspireert mensen om lekker gezond te koken met minder zout. Hier werk ik graag aan mee.”

Lekker en gezond

Sandra wil als ambassadeur van de Nierstichting laten zien hoe lekker en makkelijk gezond eten kan zijn. “Ik geloof in de kracht van natuurlijke voeding: veel groente, niets uit pakjes en zakjes en zo puur en onbewerkt mogelijk. Door hiervoor te kiezen voel je je fitter, slanker en gelukkiger. Zo werk je mee aan een betere wereld én help je je nieren zo gezond mogelijk te houden.“

Alternatieven 

Sandra Ysbrandy wil ieder moment aangrijpen op tv, in de pers of op sociale media om te laten zien welke alternatieven er zijn voor zout en de grootste zoute boosdoeners onder de aandacht te brengen. Ze speelt een rol in de publiekscampagne van de Nierstichting, wat over zout gaat, die in mei van start zal gaan. 

Directeur Nierstichting Tom Oostrom laat weten erg blij te zijn met de nieuwe ambassadeur: “Haar energie en bevlogenheid bereiken een groot publiek. Het is ontzettend belangrijk dat mensen zich bewust worden van het belang van gezonde nieren en de rol die te veel zout hierin speelt.”

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Janita Sassen

Tags

Sandra Ysbrandy, Nierstichting, Ambassadeur