Nieuws

Gastronomische Gilde heeft twee nieuwe bestuursleden: Lars van Galen en Lennart Maas

SVH Meesterkok Lars van Galen van ’t Lansink* en general manager Lennart Maas van Park Plaza Victoria Amsterdam, zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering voorgedragen aan de leden van het Gastronomische Gilde als nieuwe bestuursleden.

Lars van Galen en Lennart Maas

Chef-kok Lars van Galen van ’t Lansink (nummer 64 in de Top-100 van Lekker500) zal als voorzitter de vakgroep SVH Meesters vertegenwoordigen. Hij is toegetreden tot het bestuur om de volgende reden: “Voor mij is het Gastronomisch Gilde, met bijvoorbeeld de HANOS Gouden Koksmuts (het NK Koken), een prachtige vereniging die aanwezig is op diverse manieren, samen met onder andere haar SVH Meesters. Ik zal mij als nieuw bestuurslid en SVH Meester inzetten om de strategie van het Gastronomisch Gilde nog meer te versterken”, aldus Van Galen. 

Lennart Maas, general manager van Park Plaza Victoria Amsterdam, vertelt ernaar uit te kijken om als Algemeen Bestuurslid het Gastronomische Gilde en tegelijk ook de vakgroep Gast Vrijheid te versterken. Dit zal hij doen in zowel haar strategie als in haar marketing- & PR-activiteiten. Lennart Maas: “De vereniging doet al ontzettend veel en ik kan niet wachten om met het bestuur en al haar leden en partners nog meer mooie projecten en activiteiten op te zetten.”

Vicepresident van het Gastronomische Gilde, Hans Everse, geeft aan enorm trots te zijn met de aanvulling van de nieuwe bestuursleden: “Beide heren zitten al geruime tijd in het vak en brengen een enorme ervaring mee naar de bestuurstafel. Zowel Lars als Lennart kennen wij als erg betrokken en enthousiaste horecamannen met een frisse blik op onze branche. Ik kijk er ontzettend naar uit samen met hen nog meer mooie stappen te zetten met het Gastronomisch Gilde.”

Het Gastronomische Gilde

In 2016 is het Gastronomische Gilde ontstaan door een samenvoeging van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks en het Koksgilde. Het Gastronomische Gilde is in het leven geroepen om de specifieke vakgroepen als Gilde van SVH Meesters, Koksgilde en Gast Vrijheid te ondersteunen en stimuleren. De vereniging vormt dan ook het grootste netwerk en expertisecentrum voor vakmanschap van professionals en leerlingen in de gastronomie. Het Gastronomische Gilde staat ook internationaal sterk met het Culinairy Team The Netherlands en de nauwe samenwerking met Worldchefs.

Redactie Lekker