Nieuws

Nieuwe docu-serie met Nederlandse sterrenchefs

Zondag is het zo ver! De kook-tv-zender njam! lanceert een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart.

De Sterrenkaart

In elke aflevering zal één chef centraal staan, van gevestigde namen tot spannende nieuwkomers. In de afleveringen zijn de chefs op de voet gevolgd en krijg je een kijkje in het persoonlijke leven van de sterrenchefs. Hoe ziet het dagelijkse werk in een sterrenkeuken eruit? Wat is de magie van een Michelin-ster? Welke offers en inspanningen zijn nodig om in de culinaire top mee te draaien? En wat zijn de ins & outs van hun signatuurgerechten en hoe bereiden zijn die?

Aanstaande zondag 1 maart zal Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS om 11:00 het spits afbijten. Daarnaast zullen ook chefs Jonnie Boer (De Librije, Zwolle), Danny Tsang (O&O, Sint Willebrord), Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht) en Syrco Bakker (Pure C) aan bod komen in de afleveringen die daarna volgen. 

Joris Bijdendijk (RIJKS, Amsterdam)

Restaurant Rijks staat op positie 66 in de Lekker Top-100. Chef-kok Joris Bijdendijk brengt met zijn lokale keuken een ode aan de Nederlandse eetcultuur. De chef vertelt over de harde weg richting de top en laat zijn favoriete kooktips & tricks. 

Jonnie Boer (De Librije, Zwolle)

Wie aan De Librije in Zwolle denkt, denkt gelijk aan Jonnie en Thérèse Boer. De chef-kok geeft een uniek inkijkje hoe het eraan toegaat in de keuken van zijn succesvolle driesterrenrestaurant in Zwolle. De Librije staat in Lekker500 op positie 2. 

Danny Tsang (O&O, Sint Willebrord)

Tijdens deze aflevering zal de familie Tsang in beeld worden gebracht met hun familierestaurant O&O, dat op plek 69 van de Lekker Top-100 staat. Chef-kok Danny Tsang begon in 1982, samen met zijn vrouw Helena, een afhaalchinees in het Brabantse dorp Sint Willebrord. Inmiddels is het restaurant getransformeerd tot een Aziatisch fine-dining restaurant, waarin het hele gezin betrokken is. 

Margo Reuten (Da Vinci, Maasbracht)

Als enige vrouwelijke sterrenchef van Nederland kan Margo Reuten natuurlijk niet missen in dit rijtje. De chef-kok vertelt onder meer over de tegenslagen die ze moest overwinnen zoals een periode van ziekte en het verliezen van de tweede ster in 2018. Da Vinci heeft in Lekker500 editie 2020 positie 10 heroverd. 

Syrco Bakker (Pure C, Cadzand)

Sergio Herman zag in Syrco Bakker een culinair talent, en zetten hem dan ook in de keuken van Pure C. Syrco vertelt over zijn visie op de hedendaagse topgastronomie en onthult drie van zijn signatuurgerechten. Pure C staat op positie 8 in de Lekker 500 Top-100. 

Redactie Lekker