Nieuws

Nieuwe eigenaren voor sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur

Sterrenrestaurant De Zwaan in Etten-Leur heeft vanaf 1 juli nieuwe eigenaren. Het restaurant is verkocht aan huidige chef-kok Carlo Chantrel en maître-sommelier Mariëlle Vink, een sterk duo dat al jaren op topniveau in het restaurant werkt.

Eigenaren De Zwaan Etten-Leur

Eigenaar en gastheer Roland Peijnenburg heeft besloten om na 30 jaar zijn vleugels uit te slaan. Van de 30 jaar heeft hij 26 jaar op rij een Michelinster ontvangen voor restaurant De Zwaan. “Ik heb hier prachtige avonturen meegemaakt, hartstikke veel geleerd, megatriomfen behaald, keihard gewerkt en iedere dag weer genoten van het voorrecht zoveel gasten op zo’n hoog niveau culinair te verwennen. Maar mooi is mooi, ik heb zin in nieuwe avonturen, nieuwe ondernemingen met mijn eigen bedrijf rolandpeijnenburg.nl. Ik ga me dus zeker niet vervelen. En maak met een trots gevoel plaats voor de nieuwe generatie om verse energie in dit heerlijk warme nest stoppen”, aldus Peijnenburg. 

De Zwaan staat al jaren met mooie vermeldingen in Lekker500. Zo ook in de afgelopen editie, Lekker500 2020, met een mooie 82ste plaats in de Top-100. 

Naast restaurant De Zwaan had Peijnenburg nog een ander restaurant; Bistro Het Lelijke Eendje, dat eveneens is gevestigd in Etten-Leur. Ook van dit restaurant mogen Chantrel en Vink zich vanaf 1 juli eigenaar noemen. Tot 1 september zullen zij het culinaire topniveau van de restaurants voortzetten, daarna zullen de restaurants een metamorfose ondergaan met het oog op vernieuwing en kwaliteit. De privé-kunstcollectie van Peijnenburg zal plaatsmaken voor een stijlvol en eigentijds interieur. Het menu zal, net zoals de wijnkaart, een moderne twist krijgen. 

Het afscheid van voormalig eigenaar en gastheer Roland Peijnenburg zal gevierd worden met een prachtig menu dat bij hem past, geserveerd door de nieuwe eigenaren. 

Redactie Lekker