Nieuws

Nieuwe inrichting en openingstijden voor Basiliek in Harderwijk

Restaurant Basiliek* in Harderwijk gaat na heropening haar interieur én openingstijden aanpassen. Het echtpaar Tabitha en Rik Jansma hebben dit besloten na andere inzichten te hebben gekregen in deze coronaperiode. 

Tabitha en Rik Jansma

De nieuwe inzichten die restauranteigenaren Tabitha en Rik Jansma hebben gekregen tijdens de coronaperiode, heeft het echtpaar doen besluiten aanpassingen te doen. Dit geldt voor het interieur en de openingstijden van het restaurant. 

Restaurant Basiliek, dat is gelegen aan de historische vismarkt in Harderwijk, zal nadat het restaurant weer geopend is voor gasten, van maandag tot en met vrijdag geopend zijn voor het diner. Rekening houdend met eventuele maatregelen als gevolg van corona. Moeten de deuren eerder sluiten, zullen de deuren ook eerder opengaan. Zaterdag en zondag worden de nieuwe sluitingsdagen van het restaurant.

‘De coronamaatregelen hebben andere inzichten gegeven, het gevoel versterkt. Door de gedwongen sluiting is ons sociale leven verrijkt. Dat vinden we belangrijk. Daarom kiezen we ervoor om straks, als het weer mag, van maandag tot en met vrijdag open te gaan. De zaterdag leveren we dan in, maar met de maandag gaan we dat voldoende opvangen’, aldus Rik Jansma.

De inrichting zal ruimtelijker worden ingedeeld, zodat het aantal couverts van 50 naar 30 terug kan gaan en gasten ook meer ruimte ervaren. Maar wat zeker zal blijven, is de uitgebreide menukaart met ruim 15 à la carte-gerechten en de menu’s die worden aangeboden. 

Redactie Lekker