Nieuws

Nieuwe leden voor Les Jeunes Restaurateurs D’Europe – Nederland

Maar liefst 5 nieuwe leden sloten zich 1 januari aan bij de Jeunes Restaurateurs d’Europe – Nederland. Voorzitter Rik Ja

Nieuwe leden voor Les Jeunes Restaurateurs D’Europe – Nederland

Maar liefst 5 nieuwe leden sloten zich 1 januari aan bij de Jeunes Restaurateurs d’Europe – Nederland. Voorzitter Rik Jansma van restaurant Basiliek in Harderwijk is zeer verheugd met deze aansluiting bij “Les Jeunes”, waarmee het ledental stijgt naar 31. De nieuwe leden van 2015 zijn Jeroen Sportel van Restaurant Vive la Vie uit Groningen, Ralph Hermans en Jennifer Silvius van Restaurant Rantrée uit Maastricht, Steven en Tanja Klein Nijenhuis van Restaurant in de Molen uit Onderdendam, Jeroen en Natasja van Hensbergen van Restaurant ’t Klooster uit Wijk bij Duurstede en Rick van den Broek en Kim van Dijk van Restaurant At See op Bonaire.

JRE ging in 1974 van start onder de naam Jeunes Restaurateurs de France, maar door het succesvolle concept en de grote internationale interesse vanuit in eerste instantie Duitsland, Italië, België en Zwitserland werd de vereniging in 1993 omgedoopt tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later sloten ook Nederland en Spanje zich aan. Tegenwoordig zijn de Jeunes Restaurateurs in 13 Europese landen actief met 330 “jeunes chefs” en 180 Michelinsterren. Er zijn zelfs speculaties om intercontinentaal te gaan. De chefs van JRE combineren hoogwaardig culinair vakmanschap met passie voor de gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten. Daarnaast onderscheiden de JRE-restaurants zich qua locatie, interieur, omgeving en service. Het lidmaatschap van JRE staat open voor jonge restaurateurs tot 42 jaar. Leden die de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt, worden benoemd tot Table d’Honneur.

Redactie Lekker