Nieuws

Nieuwe versoepelingen voor de horeca vanaf 1 juni

Gisteren, op 19 mei, werd tijdens de persconferentie bekend dat de aangekondigde en nieuwe versoepelingen per 1 juni doorgaan. De horeca mag vanaf 1 juni 12:00 dan eindelijk de deuren weer openen! We zetten hier de veranderingen op een rijtje.

Opening soon

In een eerder gepubliceerd artikel over de heropening van de horeca schreven wij over het gestelde maximum van 30 personen, inclusief personeel, op 1,5 meter afstand van elkaar. Volgens premier Rutte is het meerekenen van personeel een niet goed uitvoerbaar plan. Daarom werd gisteren tijdens de persconferentie bekend dat deze maatregel wordt versoepeld. Vanaf 1 juni mag het restaurant binnen 30 gasten ontvangen en worden het personeel en de terrassen niet meer meegerekend. 

Naast de versoepeling van het maximumaantal gasten is er nog een andere maatregel aangepast. Eerder werd bekend dat gasten, die een huishouden vormen, onderling ook 1,5 meter afstand moesten houden. Deze regel vervalt. Vanaf 1 juni hoeven gasten die een huidhouden vormen geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. KHN (Koninklijke Horeca Nederland) vermeldt: “Vanaf drie personen wordt er gehandhaafd, daarom kunnen ook tweetallen die geen gezamenlijke huishouding vormen binnen 1,5 meter van elkaar zitten.”

Op de terrassen geldt geen maximumaantal personen, wel moeten alle gasten aan een tafel zitten en 1,5 meter afstand houden van andere gasten. Dit geldt niet voor gasten uit hetzelfde huishouden. 

Vooralsnog geldt dat gasten verplicht moeten reserveren en dat er van tevoren een controlegesprek plaatsvindt, waarbij ingeschat kan worden of het bezoek van de gast gezondheidsrisico’s oplevert. 

KHN zal in de komende dagen de praktische invulling van de nieuwe maatregelen uitwerken. Het protocol 'Heropening Horeca' zal hierop worden aangepast. 

Redactie Lekker