Nieuws

Nog meer handige tips en weetjes voor in de keuken

Vandaag deel twee van handige tips en weetjes van kookfans.nl voor in de keuken. Want genieten van een Lekker-waardig diner is wat anders dan thuis zelf achter het fornuis staan.

Basilicum

Eerder deelden wij al 3 handige tips en weetjes van Kookfans. Vandaag delen wederom 3 handige tips en weetjes!

Tip: Moeiteloos knoflook pellen

Het gepriegel tijdens het pellen van knoflook is verleden tijd; je kunt de schil er makkelijk aftrekken door de knoflook te kneuzen met een mes. Leg hiervoor een koksmes met de platte kant op het teentje knoflook en sla hierop. Je trekt daarna eenvoudig de schil van de knoflook af. Gebruik je liever geen koksmes? Wel de knoflook dan een minuut in een schaaltje met heet water. It does the trick! 

Weetje: Olie bewaren en gebruiken

Het aanbod in olie is de afgelopen jaren explosief gestegen. Enkele handige tips en weetjes voor het gebruiken en bewaren van olie op een rij.

• Bewaar olie het liefst goed afgesloten op een niet te warme, droge en donkere plaats. Hiermee wordt voorkomen dat de olie ranzig wordt, wat zich uit in een onaangename geur.

• Op de verpakking van olie staat een houdbaarheidsdatum, een geopende verpakking blijft, mits goed bewaard, ongeveer een half jaar goed.

• Bak vlees, kip, vis, groente of anders in een neutrale olie (bijvoorbeeld zonnebloem- of rijstolie) en voeg op het laatste moment een scheut lekkere olijfolie toe. Zo krijgt je baksel de fijne smaak van olijfolie mee.

• Bakken in olie heeft het voordeel dat de temperatuur hoger verhit kan worden dan boter zonder te verbranden, waardoor het product sneller dichtschroeit en minder vet opneemt.

• Als olie begint te walmen, is ze te heet en niet goed meer om in te bakken of frituren.

Tip: Lang leve basilicum 

In de winkel lachte de basilicumplant je nog tegemoet maar na een paar uur op je aanrecht hangen de blaadjes er treurig bij. Verleng het leven van je basilicumplant door het na aanschaf meteen te verpotten, zodat de wortels meer plek hebben. Geef je plant daarnaast op de juiste manier water. Zet de plant op een schaaltje en schenk daar op het water. De wortels van de plant kunnen het vocht zo beter en sneller opnemen.

Over Kookfans

Meer van dit soort tips en weetjes lezen? Je vindt het op Kookfans.nl. Kookfans is een platform dat inspiratie biedt aan amateurkoks van alle niveaus en leeftijden. Van uitgebreide recepten met een hoge moeilijkheidsgraad tot recepten met slechts twee ingrediënten en van handige kooktrucjes tot de laatste foodtrends. Kookfans biedt voor ieder z’n smaak wat wils.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Kookfans
Beeld: iStock

Tags

Tips en weetjes, Kookfans