Nieuws

Noordse seizoenen op tafel

The New Nordic Cuisine is iets waar je vandaag de dag niet meer omheen kunt. Wanneer je meer over deze pure kookstijl wi

Noordse seizoenen op tafel

The New Nordic Cuisine is iets waar je vandaag de dag niet meer omheen kunt. Wanneer je meer over deze pure kookstijl wilt leren, is De Nordic Kitchen, thuis koken met de seizoenen een aanrader. Deze creatie van Claus Meyer (onder meer medeoprichter en mede-eigenaar van restaurant noma in Kopenhagen) is opgedeeld in vier seizoenen en het basisprincipe is dat de ingrediënten en de natuur centraal staan. Veelgebruikte kooktechnieken in dit kookboek zijn: bakken, stoven, fruiten, pocheren, grillen en bakken (in de oven). Geniet van bijvoorbeeld vlierbessensap met gepocheerde peren, romige boerenkoolsoep en spinazietaart met cottagecheese. Meyer: Dit boek is het resultaat van mijn wens om te begrijpen en communiceren wat de waarden uit het Nordic Cuisine Manifesto kunnen betekenen voor iedereen die thuis kookt.

€25ISBN 9789048313846Veltman Uitgevers

Redactie Lekker