Nieuws

Ondernemerschap bekroont tijdens uitreiking JRE Awards

Maandag 25 november was de uitreiking van de JRE Awards. Joppe Sprinkhuizen van restaurant Sillyfox, Restaurant Rantrée en Marjolein van der Ham van Orangerie de Pol mogen zich tot de gelukkige winnaars beschouwen.

Restaurant Rantrée

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze awards opvallend ondernemerschap belonen. De uitreiking vond plaats tijdens de algemene ledenvergadering en het eindejaarsdiner bij Restaurant Marrees in Weert. Bijzonder aan de onderscheiding is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

Chef van het jaar 

Joppe Sprinkhuizen van restaurant Sillyfox in Veghel mag zichzelf de winnaar noemen van de award voor Chef van het Jaar. Nadat hij in het begin van zijn culinaire carrière ervaring heeft opgedaan bij onder andere Hof van Deurne, Restaurant Onder de Boompjes en De Treeswijkhoeve in Waalre, opende deze talentvolle chef het restaurant Sillyfox in 2017. Hiernaast is Sillyfox dit jaar ook nieuw opgenomen in Lekker500 editie 2020. 

Chef van het jaar
Chef van het jaar 

Restaurant van het jaar 

Restaurant Rantrée in Maastricht van Ralph Hermans en Jennifer Silvius heeft de award voor Restaurant van het Jaar in de wacht weten te slepen. In 2014 openden Hermans en Silvius Restaurant Rentrée op de Kesselkade in Maatricht. In 2018 verhuisden ze naar de andere kant van de stad en openden in november van dat jaar het vernieuwde restaurant. Restaurant Rantrée is ook dit jaar weer terug te vinden in Lekker500 met een mooie recensie.   

Gastvrouw van het jaar

Marjolein van der Ham van restaurant Orangerie de Pol in Doetinchem is uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar tijdens de JRE Awards. Op 1 december 2018 heeft van der Ham samen met haar partner Mark Captein restaurant Orangerie de Pol overgenomen. Ook dit culinaire pareltje is terug te vinden in Lekker500 editie 2020. 

Gastvrouw van het jaar
Gastvrouw van het jaar

Bestuurswissel

De bekendmaking van de winnaars van de JRE Awards was niet het enige nieuws op deze avond. De officiële bestuurswissel voor JRE-Nederland is ook aangekondigd. Voorzitter Rik Jansma van restaurant Basiliek treedt vanaf 1 januari af als voorzitter. Jansma maakt vanaf 2009 deel uit van het bestuur, startte in 2014 als voorzitter van JRE en maakt sinds dit jaar deel uit van het internationale bestuur. Hiernaast zal ook Jan Marrees van Restaurant Marrees afscheid nemen van zijn taak als vicevoorzitter. Vanaf 1 januari neemt Marko Karelse van Villa la Ruche in Voorburg de voorzittershamer over en zal hij worden bijgestaan door Laurent Smallegange van Restaurant Spetters, Boy Schuiling van Visrestaurant ’t Pakhuus, Alain Alders van De Vrienden van Jacob, Bjorn Massop van Villa Ruimzicht en Mark van den Berg van De Ertepeller.

Openingsbeeld: restaurant van het jaar

Redactie Lekker