Nieuws

Op de drempel van de Top-100: Bougainville, Izakaya en The Millèn

In de Top-500 van Lekker500 staat jaarlijks een aantal restaurants op de drempel van de Top-100. In Lekker500 editie 2019 zijn dat twee Amsterdamse restaurants en één Rotterdams restaurant.

The Millen Rotterdam op de drempel

Bougainville - Amsterdam, Noord-Holland

Amsterdam is een culinaire parel rijker: restaurant Bougainville, onderdeel van Hotel TwentySeven. Echt álles wat Tim Golsteijns keuken verlaat is top: gado gado in zeewierdeegring met kokosijs; à la ceviche gegaarde makreel met leche de tigre, spekbokking, kaffir en groene appel; label rouge-kipfilet met za'atarkruidencrumble  in albufeirasaus. Ook de bediening is uitstekend: op elkaar ingespeeld, attent, ontspannen, sociaal vaardig.

Izakaya - Amsterdam, Noord-Holland

Chef-kok Hariprasad Shetty zwaait de scepter over de witte brigade en de keuken is in staat om alle tafels in een flink tempo te voorzien van gerechten. Het concept van Izakaya is shared eating. Wij starten met sashimi van zeebaars, zalm en yellowtail met yuzudressing. De vis is spartelvers en vormt een mooie start. De krab tempura bestaat uit vijf stukjes krab voorzien van koriander en rode ui. Lekker krokant en zeer goed van smaak. Reserveer bijtijds: het zit hier avond aan avond vol.

The Millèn - Rotterdam, Zuid-Holland

Chef-kok Wim Severein opende deze zomer met zijn echtgenote en gastvrouw Ingrid Buikema restaurant The Millèn in de beeldbepalende Milleniumtoren van het Marriott hotel. Lichte, frisse en zeer smakelijke entrées: Grof gehakt vlees van gepekeld rundstaartstuk, op smaak gebracht met waterkers, radijs, gerookte paling en een eidooier van 63 graden, en op het andere bord Canadese kreeft met garnaal, groene kruiden, yoghurt, grapefruit en gebrande komkommer. Je herkent de hand van de vakman.

De nieuwe Lekker500 2019 ligt nu in de winkel (€14,99) en online te bestellen via deze link

Redactie Lekker