Nieuws

Opening seizoen Oosterscheldekreeft

Vandaag wordt het seizoen van de Oosterscheldekreeft officieel geopend in Zierikzee door Stichting Promotie Oosterscheld

Opening seizoen Oosterscheldekreeft

Vandaag wordt het seizoen van de Oosterscheldekreeft officieel geopend in Zierikzee door Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. De eerste kreeft van het seizoen zal worden binnengehaald door kreeftenvisser Gerrie van den Hoek.

Later zal de kreeft overhandigd worden aan Joop Braakhekke. Braakhekke is maître-restaurateur en kookboekenschrijver, die onlangs met het kookboek “Le Garage 25 jaar” is genomineerd voor een Gourmand Cookbook Award. Het boek is uitgeroepen tot het beste Nederlandse chef-kookboek en beste Franse gerechtenboek van Nederland en dingt daar automatisch mee naar de 'Oscar van de kookboekenprijzen’ op 28 mei in China. Joop Braakhekke zal ’s middags de eerste Oosterscheldekreeft ten bate van de KWF Kankerbestrijding veilen.

De opening is sinds 2000 een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste donderdag van maart. Het kreeftenseizoen loopt tot 15 juli.

Voor meer informatie: www.oosterscheldekreeft.nl

Redactie Lekker