Nieuws

Opleiding van topkok Ron Blaauw erkend als SVH-brancheopleiding

Tijdens de officiële opening van Blaauw’s nieuwe restaurant Ron Gastrobar Indonesia Downtown, heeft het Ron Blaauw College het SVH-erkenningskeurmerk ontvangen voor de brancheopleiding SVH Keukenassistent.

SVH-erkenning Ron Blaauw

Het is de eerste opleiding, opgezet door en in het bedrijf zelf, die erkend is volgens de kwaliteitseisen van de SVH Erkenningsregeling Horecaopleidingen.

In maart 2018 is het Ron Blaauw College van start gegaan. Het College is een bedrijfsopleiding, waarbij de organisatie zelf een opleiding aanbiedt. Deze vorm van scholing is een wens vanuit het bedrijfsleven om een andere route te volgen naast het reguliere onderwijs. Hierdoor wordt de instroom van nieuwe medewerkers in de horeca vergroot en een bijlage geleverd aan het aantrekkelijker maken van het werken in de branche. Het Ron Blaauw College maakt voor de toetsing gebruik van SVH-examens.

Erkenningsregeling

De Erkenningsregeling Horecaopleidingen van SVH geeft door middel van een keurmerk helderheid over de kwaliteit van opleidingen. Hierdoor kunnen cursisten en bedrijven verantwoord worden doorverwezen naar een erkende horeca-opleiding. De opleidingen worden getoetst op de kwaliteit van het opleidingsinstituut, het opleidingsprogramma, de kwaliteitszorg en de klachtenbehandeling.

Ron Blaauw

Ron Blaauw heeft jarenlang gewerkt als chef in verschillende restaurants, onder welke zijn eigen restaurant Ron Blaauw, dat in totaal twee Michelinsterren verwierf. In 2012 sloot hij het restaurant en is sindsdien eigenaar van vijf andere restaurants, waaronder Ron Gastrobar. In de Lekker 500 editie 2018 lees je een interview met Blaauw over zijn leven als chef, zijn aspiraties als ondernemer en zijn toenmalige restaurant Nacarat, tegenwoordig Ron Gastrobar Indonesia Downtown.

Bestel Lekker500 editie 2019

Ook benieuwd naar restaurants uit Lekker500 editie 2019? Je kunt de gids via deze link bestellen.

Redactie Lekker