Nieuws

Overname van De Schans in Montfoort

Huidige eigenaren Ries en Lilian Verburgt dragen hun restaurant De Schans in Montfoort per 1 maart 2020 over aan hun medewerkers Wesley en Mike de Leeuw. De nieuwe eigenaren gaan het concept aanpassen en geven het restaurant een restyling.

Overname De Schans

Chef Ries en gastvrouw Lilian Verburgt dragen na 16 jaar De Schans in Montfoort over aan het sous-chef Wesley de Leeuw en maître-sommelier Mike de Leeuw, die overigens geen familie van elkaar zijn. 

Overname

De huidige eigenaren hadden geen concrete plannen om te stoppen met De Schans, maar toen het jonge duo aangaf interesse te hebben in de zaak hebben ze toch na wat nadenken besloten de zaak over te dragen. Ries Verburgt: ‘Het geeft ons de mogelijkheid dingen te doen waar we voorheen geen tijd voor hadden. Maar met mijn 40 jaar ervaring als ambachtelijke kok en ondernemer wil ik nog niet stilzitten. Ik wil mijn kennis graag gebruiken als adviseur, bijvoorbeeld bij het begeleiden van (startende) restaurants of als gastdocent bij horecaopleidingen. Ook koken behoort tot de mogelijkheden.’ Ries en Lilian Verburgt nemen afscheid doormiddel van een menu waar alle klassiekers van De Schans op te vinden zijn. Deze gerechten zullen gedurende de hele maand februari geserveerd worden. 

v.l.n.r.: Wesley de Leeuw, Mike de Leeuw.

Nieuwe koers

Wesley de Leeuw en Mike de Leeuw zetten De Schans per 1 maart 2020 voort als ‘Restaurant de Schans by Mike & Wes’. De twee zijn erg blij dat ze de kans hebben gekregen om De Schans over te nemen. “Het is een restaurant met een grote bekendheid in de regio, maar ook daarbuiten. In de zomer van 2020 gaan we een kleine verbouwing doorvoeren, waarbij het interieur een restyling krijgt. Onze kookstijl is modern vanuit een klassieke basis, met gebruik van zoveel mogelijk regionale producten. We gaan werken met een verrassingsmenu en een kleine à la carte kaart, met een iets lager prijsniveau dan het huidige.” Aldus de nieuwe eigenaren. 

De Schans in Montfoort wordt in verschillende restaurantgidsen benoemd, waaronder Lekker500. Uit de recensie: ‘Het dessert is een panna cotta, meringue en ijs van karnemelk, met crème van rabarber, ruby chocolade en bastogne. Fris en mooi in balans met het zoete van de chocolade en de bastogne. De dessertwijn harmonieert: een zachtroze Malvira Birbet uit Italië, met fijne bubbels, tonen van lychee en rozen. Wij vinden het niet gek dat het hier bommetjevol zit.’

  

Redactie Lekker