Nieuws

Pasen een familiefeest bij uitstek: wat kunnen we die dag samen doen?

Net als Kerstmis is Pasen een dag tijdens het jaar dat de familie bij elkaar komt. Het leuke aan Paaszondag is dat ook de dag daarna een vrije dag is. Het opent heel wat mogelijkheden om deze familiedag van begin tot einde samen te kunnen beleven.

Konijntje

Hoe kan een heerlijke Paasdag met familie eruitzien?

Simpel. Vanaf het ontbijt tot na het diner de dag met zijn allen samen doorbrengen, en uiteraard tussen al dat eten door ook nog wat andere leuke dingen doen.

De eitjes verstoppen

Het eerste wat er die dag gebeurt, is de paaseitjes verstoppen. Deze traditie gaat heel lang terug: tijdens de paasperiode bedekten landbouwers echte eieren met een laagje zand. Op die manier hoopte men dat het land tijdens het komende seizoen vruchtbaar zou zijn.

Dan volgt het hoogtepunt van de dag voor de kinderen. Die kunnen na het paasontbijt gewapend met mandjes op eierenjacht in de tuin. De glunderende gezichtjes als ze terugkeren met hun buit in chocolade is voor velen een van de mooiste momenten van het paasfeest.

Het paasontbijt

Je kunt kiezen voor een brunch of een ontbijt met iedereen samen. Kies je voor dat laatste, dan heb je heel wat meer tijd over om de rest van de dag leuke dingen te ondernemen.

Om het jezelf wat makkelijker te maken en van alles mee te kunnen genieten, kun je vooraf een paasontbijt bestellen. Bij een maaltijdservice zoals HelloFresh kun je het naar eigen smaak samenstellen en wordt het tot aan je deur gebracht. Geen geloop, geen boodschappen en de keuze is toch mooi uitgebreid.

Beleef het paasverhaal zelf

In het Gelderse museumpark Orientalis worden de hele Paasdag activiteiten in het teken van het paasfeest zelf gehouden. Het park is gemakkelijk te bereiken met de auto, en er is voldoende parkeergelegenheid. Treinreizigers nemen een overstap in Nijmegen om dan uit te stappen op 5 minuutjes wandelen van de hoofdingang van het park.

Er is live muziek, er zijn hapjes en drankjes, en het kindertheater Bombastix brengt een leuke show voor de jongsten. De kruisweg wordt twee keer per dag bewandeld, deze geleide wandeling duurt ongeveer een uur.

Maar het meest gedenkwaardige is toch wel de vertelling van het Paasverhaal. Een professionele actrice vertelt je alles over de laatste dagen van Jezus. Ze doet het hele verhaal op een originele manier en vanuit het standpunt en de belevenissen van Maria Magdalena.

Aan het einde van je bezoek weet je weer waarom we Pasen vieren, en wat het feest voor de Katholieke gemeenschap betekent. Nu kunnen we weer naar huis keren en misschien onderweg stoppen bij een leuk restaurant waar we met zijn allen van een paasdiner kunnen genieten.

Dit artikel is middels een samenwerking tot stand gekomen. 

Redactie Lekker