Nieuws

Patricia en Jan Marrees openen MARREES

Patricia en Jan Marrees hebben in Weert hun nieuwe restaurant de MARREES geopend. Tot 23 november runden zij restaurant Bretelli, dat ook in Weert gevestigd was. Ze introduceren met de MARREES een nieuw concept.

MARREES

In 2010 werden Patricia en Jan Marrees de eigenaren van Bretelli, nadat ze eerst als chef-kok en bediening medewerker werkzaam waren in het restaurant. Jan is sinds 2006 in het bezit van een Michelinster. Ondanks het succes van Bretelli willen Jan en Patricia met MARREES een andere uitdaging aangaan. ‘Wat ons gelukkig maakt, geven we graag door’, aldus Jan. ‘Dit gevoel willen we laten weerspiegelen in een eigentijds restaurant, waar je zelf bepaalt hoeveel gangen je bestelt.’

Menukaart MARREES

Het nieuw pand is groter en er zijn meer parkeerplekken in de buurt aanwezig. Ook de menukaart is veranderd. Zo vind je op de kaart van het nieuwe restaurant bijvoorbeeld bar bites voor bij het aperitief of de borrel. ‘We serveren koude en warme gerechten en desserts met een kleinere portionering. Allemaal afzonderlijk te bestellen, maar ook als menu.’ Maar ook de specialiteiten van Jan ontbreken niet op de nieuwe kaart. Als je echt niet weet wat je moet bestellen, dan kun je ook gaan voor het verassingsmenu van vijf gangen waarin de mooiste seizoensproducten verwerkt zijn.

Jan en Patricia Marrees met hun dochter.

Interieur

Het interieur van de MARREES is modern en er zijn veel natuurlijke producten als kurk en hout gebruikt. Ook heeft MARREES als een van de eerste restaurants in de Benelux een geklimatiseerd, akoestisch plafond.

Nieuw start

Restaurant MARREES betekent een nieuwe start voor Jan en Patricia: ‘Het is toegankelijker, meer open. Daar past wat ons betreft ook een nieuwe naam bij. Vroeger ging ik een keer per jaar met mijn ouders uit eten. Tegenwoordig is dat heel anders. Mensen gaan vaker buiten de deur eten en het hoeft niet meer altijd avondvullend te zijn.’ MARREES staat in Lekker500 editie 2019. De nieuwe gids nog niet in huis? Je kunt de restaurantgids via deze link bestellen.

Redactie Lekker