Nieuws

Peter Koehn neemt afscheid van De Karpendonkse Hoeve

Chef-kok Peter Koehn neemt na 38 jaar afscheid van De Karpendonkse Hoeve. Zijn plaats achter het fornuis wordt per 1 jan

Peter Koehn neemt afscheid van De Karpendonkse Hoeve

Chef-kok Peter Koehn neemt na 38 jaar afscheid van De Karpendonkse Hoeve. Zijn plaats achter het fornuis wordt per 1 januari 2018 ingenomen door de 37-jarige Rob van der Veeken die eerder kookte in De Hofstede in Bladel en daarvoor de souschef was in het tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht.

Patronne Ingrid van Eeghem is blij met de komst van Rob, die al sinds mei ‘meeloopt’ in de keuken, omdat hij met haar de ambitie deelt haar Hoeve weer het beste restaurant van Eindhoven te maken. Tijdens een feestelijke lunch liet Ingrid deze week beide chefs hun culinaire kunsten tonen, begeleid door mooie wijnen.

Rob van der Veeken is niet van plan de traditionele kookstijl van het huis – dat al 38 jaar een Michelinster heeft – ingrijpend te veranderen. “Ook mijn basis is klassiek,” zegt hij, “en ik wil op deze manier doorgaan. Ik voel me hier echt op mijn plek. Ik wil me gaan bewijzen en mijn stempel op de keuken drukken met spannende gerechten.”

Tekst en beeld: Ton de Zeeuw

Redactie Lekker