Nieuws

Pittige en praktische weetjes over pepers

De chilipeper: een pittige en veelzijdige smaakmaker. Maar hoe bewaar je ze het beste en waar moet je op letten tijdens het kopen van pepers? We zetten 7 handige tips en weetjes voor je op een rijtje.

Pepers
  1. De scherpte van pepers zit in de zaadlijst en minder in de zaden.
  2. Pepers kunnen worden ingevroren. Bewaar ze in diepvrieszakjes om uitdroging te voorkomen. Ze zijn een jaar houdbaar.
  3. Je kunt pepers zelf drogen: hang ze (met naald en draad aanrijgen) op een warme plek. Eenmaal droog blijven ze bijna onbeperkt houdbaar. Halve peper over? Bewaar deze in een goed afsluitbaar potje dat je vult met wat azijn in de koelkast. Blijft wel een paar weken goed.
  4. Let erop dat verse pepers bij aankoop stevig en glanzend zijn.
  5. Wie regelmatig gerechten met pepers eet zal steeds scherper kunnen eten.
  6. Bewaar pepers gewassen en gedroogd in keukenpapier gerold in de groentelade van de koelkast. Ze blijven dan wel een paar weken goed.
  7. Was na het schoonmaken van pepers je handen goed met water en zeep. Het capsicum uit de pepers kan als je per ongeluk door je ogen wrijft veel branderigheid veroorzaken. Huishoudhandschoenen aantrekken scheelt een boel ellende.

Tekst: Mieke van Laarhoven

Mieke van Laarhoven