Nieuws

Pure C opent deuren na totaalrenovatie

De verbouwingen van het Zeeuwse Pure C in Cadzand heeft zo’n twee maanden in beslag genomen. Nu, net voor het tienjarig bestaan, hebben Syrco Bakker, Sergio Herman en het voltallige Pure C-team het vernieuwde restaurant met trots en liefde onthuld.

Syrco Bakker en Sergio Herman

Pure C kennen we al jaren als ijzersterk restaurant in Lekker500. Het restaurant staat in editie 2020 maar liefst op de achtste positie van de Top 500. 

De verbouwing ging in december van start en de ruimte werd tot op de grond toe afgebroken. Het vernieuwde Pure C sluit meer dan ooit aan bij de visie, missie en kracht van het gerenommeerde restaurant. Kwaliteit, ambacht en creativiteit staan centraal en de unieke beleving die een ode brengt aan het proeven en delen van lokale en seizoensgebonden smaken past bij het resultaat van de renovatie. 

Pure C | Beeld: Chantal Arnts

Het team van het Cadzandse architectenbureau Paras Concepts en Sergio Herman’s conceptstudie SH19 zijn verantwoordelijk voor het vernieuwde interieur. Het eindresultaat van de renovatie straalt puurheid uit die het vakmanschap en de creativiteit van Syrco Bakker en zijn team alle eer aandoet. Er is hoog ingezet op het comfort-niveau en ruimtebeleving, terwijl de materialen en kleuren tegelijkertijd inspireren en uitnodigen. ‘De keuzes die gemaakt zijn in het interieur volgen op de visie die we met Pure C hebben neergelegd. We hebben een omgeving gecreëerd waar onze Zeeuwse top producten en mijn pure keuken nóg beter tot zijn recht komt met respect voor het spectaculaire uitzicht en de unieke omgeving.’ Aldus Syrco Bakker. 

Pure C | Beeld: Chantal Arnts

Het interieur van het gerenommeerde restaurant is aangekleed met veel hout en opvallende kunst- en designobjecten, waarmee Sergio Herman en zijn conceptstudio SH19 zich hebben beziggehouden. Zo zijn er objecten in het interieur gebruikt als een bronzen lichtsculptuur van 11 meter lang van kunstenaar Frederik Molenschot, het in kurk gehulde haardvuur van Cédric Entienne, enorme houten schelp-objecten van Mathieu Nab en de gekleurde spiegels, die een Zeeuwse zonsondergang beelden, van Lex Pott en David Derksen. 

Sinds de oprichting 10 jaar geleden is Pure C meer dan ooit een geliefde bestemming geworden. Syrco Bakker is bezig om zijn talent te verzilveren en zijn kookstijl spreekt - zeer terecht - bijzonder veel mensen aan. Afgaand op de reacties van onze gasten om Pure C in een paviljoen onder te brengen ben ik er van overtuigd dat we geslaagd zijn om zowel Syrco als Pure C het podium te geven dat beide verdienen! - Sergio Herman 
Sergio Herman | Pure C | Beeld: Chantal Arnts

De jarenlange vaste sommelier Tim Theuns krijgt met de renovatie tevens de mogelijkheid om zijn gastronomische wijn-spijs combinaties naar een hoger niveau te brengen. Dit dankzij de nieuwe geklimatiseerde wijnkamers en twee nieuwe tailor-made wijn-meubelen. Daarnaast is Gilo De Cooman de nieuwe Maitre d’Hotel en neemt sous-chef Timothy St Aubin het stokje over van Thomas D’Hoogte als rechterhand van Bakker. D’Hoogte zal namelijk een nieuwe culinaire uitdaging gaan verwezenlijken in Antwerpen. 

Beeld: Chantal Arnts

Redactie Lekker