Nieuws

RECEPT! Gemarineerde bavette

Bavette zou je ‘vergeten vlees’ kunnen noemen. Dit deel van de koe, de flank, was een beetje in de vergeetboek terecht g

RECEPT! Gemarineerde bavette

Bavette zou je ‘vergeten vlees’ kunnen noemen. Dit deel van de koe, de flank, was een beetje in de vergeetboek terecht gekomen, maar is nu weer hip. En met dit recept van SVH Meesterkok Michel van Riswijk van restaurant De Bloemenbeek een gegarandeerd succes!

Gemarineerde bavette van het Dinkeldalrund, gegrild op houtskool- hoofdgerecht, 4 personen

Marinade40 gr grove mosterd2 tenen knoflook1 takje rozemarijn2 takje tijm50 cc olijfoliePeper en zout, naar smaak

800 gr bavette

Zoetzuur100 cc azijn50 cc water50 gr suiker1 st kruidnagel0,5 blaadje laurier2 gr zout1 gr korianderzaad

Zomergroente4 rode, 4 gele en 4 chioggiabieten12 bospenen4 groene asperge4 mini courgette100 cc groentenbouillon100 gr boter

KeukengereedschapHoutskoolgrill of Big Green EggKeukenmachine of magimixBavette1. Meng voor de marinade mosterd, olijfolie, knofook, tijm en rozemarijn met elkaar. Voeg peper en zout toe. Marineer de bavette met dit mengsel gedurende 12 uur in de koeling.2. Rooster de bavette op houtskool. Dat zorgt voor een mooie barbecuesmaak.3. Gaar het rundvlees na op 60 °Celsius, gedurende twee uur. Let erop dat het vlees niet te gaar wordt.

Zoetzuur1. Meng de ingrediënten. Zet koud weg tot gebruik.

Zomergroente1. Maak de groenten schoon. Kook de bieten, peen en pastinaak beetgaar.2. Snijd de chioggiabiet in dunne plakjes. Steek eventueel uit. Marineer de chioggia biet in het zoetzuur.3. Pureer de bospeen tot een crème in de keukenmachine of magimix.4. Stoof de overige groenten in groentebouillon met boter.

PresentatieSnijd het vlees in repen. Dresseer het vlees met de groenten op een warm bord. Druppel de wortelcrème als garnering aan de rechterkant van het bord. Serveer er eventueel jus bij met dezelfde ingrediënten als de marinade.

Tekst: Bianca RoemaatBeeld: Renée Frinking

Redactie Lekker