Nieuws

RECEPT: Om je tanden in te zetten

Een recept voor een verrukkelijk zoet dessert, waar je hoog mee gaat scoren bij je gasten. Gegarandeerd smulplezier aan

RECEPT: Om je tanden in te zetten

Een recept voor een verrukkelijk zoet dessert, waar je hoog mee gaat scoren bij je gasten. Gegarandeerd smulplezier aan tafel!

Schuimtaart met rood fruitVoor 8 tot 10 personen

Dit heb je nodig voor de schuimtaart:

  • 8 eiwitten
  • snufje zout
  • 300 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel vers citroenraspel
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels fijne tafelsuiker om de slagroom mee te kloppen
  • 500 gram schoongemaakt rood fruit naar wens vers of uit de diepvries
  • een spuitfles vloeibare honing

Keukengereedschap:

  • Vetvrije* kom en mixer met vetvrije* gardes
  • Spatel
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Zo maak je de schuimtaart:Verwarm de oven voor op 150°C. Doe de eiwitten met het snufje zout in een kom. Let op: er mag geen spoortje eigeel of eierschaal bij zitten, anders klop je de eiwitten niet stijf. Klop met de mixer de eiwitten schuimig op tot stijve pieken. Controleer op de juiste stijfheid door de kom op z’n kop te houden. Als het schuim blijft hangen is het goed.

Voeg suiker en poedersuiker in gedeeltes toe en blijf kloppen tot er een glanzend schuim ontstaat. Je kunt controleren of de suikers helemaal zijn opgenomen door wat schuim tussen duim en wijsvinger te wrijven. Er mogen geen korrels meer voelbaar zijn. Roer tot slot met een garde het citroenrasp door het schuim. Verdeel het schuim met behulp van de spatel als een grote rechthoek over de bakplaat.

Trek met de spatel wat schuim omhoog tot punten. Bak het schuim ca. 1 uur in het midden van de oven gaar zodat de taart van buiten droog en van binnen een beetje zacht en taai is. Laat de taart buiten de oven afkoelen. Het kan zijn dat er hier en daar wat scheurtjes in het schuim ontstaan maar dat geeft niet want je bedekt de bovenlaag met geklopte slagroom en fruit.

Afwerking schuimtaart:Klop de slagroom met de 2 eetlepels suiker lobbig en strijk deze uit over de afgekoelde schuimtaart. Bestrooi de slagroom met het fruit. Garneer de taart naar wens met honing.

Tekst en foodstyling: Mieke van LaarhovenFotografie: Renée Frinking

Redactie Lekker