Nieuws

Recept: Tartaar van haring

Het Scandinavische hygge staat voor gezelligheid en knusheid, liefst in gezelschap van veel familie en vrienden. Dan is

Recept: Tartaar van haring

Het Scandinavische hygge staat voor gezelligheid en knusheid, liefst in gezelschap van veel familie en vrienden. Dan is het niet gek om daar ook lekker eten aan toe te voegen. In Scandinavië weten ze er wel raad mee. De IJslandse chef Dagny Rós Ásmundsdóttir, die inmiddels al een aantal jaar in België woont, heeft er een kookboek over geschreven. Easy Nordic: 77 eerlijke en pure recepten zonder franje, uit een keuken die gul én gezellig is. ExtraLekker mocht een aantal van haar recepten uitlichten in editie #11. Online delen we alvast een voorproefje!

TARTAAR VAN HARINGVoor 8 personen

Dit heb je nodig1 rode ui1 rode chilipeper1 stuk gember van 2 tot 3 cmpaar blaadjes koriander (of meer)400 g haringfilets (op azijn)2 of 3 el kappertjes (op azijn)sap van 1/2 limoenpeper

Zo maak je het

1. Pel de ui en hak hem fijn. Hak de chilipeper fijn. Laat de pitjes zitten als je het graag pittig hebt. Schil de gember en rasp hem. Snipper de korianderblaadjes fijn.

2. Snijd de haringfilets in heel kleine stukjes.

3. Meng de rest van de ingrediënten erdoor.

4. Dien op met knäckebröd of stokbrood.

Redactie Lekker