Nieuws

Remon van de Kerkhof geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Donderdag 16 mei is SVH Wijnmeester Remon van de Kerkhof, Maître bij De Treeswijkhoeve** in Waalre, geslaagd voor de meesterproef SVH Meestergastheer. Hij is hiermee de 8e SVH Meester die zowel de titel Wijnmeester als Meestergastheer heeft behaald.

Remon van de Kerkhof met brigade

SVH Meestergastheren Leon IJpelaar (Sense*, Den Bosch) en Pasquinel Kolk (Ciel Bleu**, Amsterdam) en secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen de Meesterproef van Remon van de Kerkhof af. “Remon is een gedreven en zeer bekwame gastheer die aan tafel perfectie met humor afwisselt. Op de achtergrond stuurt hij zijn jonge, enthousiaste bedieningsteam aan en geeft hij hen alle ruimte om zichzelf te ontwikkelen. De keuken en de bediening werken nauw samen en versterken elkaar, wat resulteert in de prachtige gerechten en wijn-spijscombinaties op uitzonderlijk hoog niveau”, aldus de commissie.  

Ultieme bekroning

In 2015 keerde Van de Kerkhof na een periode van 10 jaar in Australië geleefd te hebben, terug naar Restaurant Parkheuvel** in Rotterdam. Hier behaalde hij in 2016 de SVH Wijnmeester-titel. Sinds 1 maart 2017 is hij Maître bij De Treeswijkhoeve. "Ik ben trots om nu beide SVH Meestertitels te mogen dragen. Een kroon op mijn carrière die ik zonder de inzet en ambitie van iedereen binnen de Treeswijkhoeve niet had kunnen behalen. We zijn een jong en gedreven team, dat zich elke dag wil verbeteren en we zijn super trots op alles wat we met elkaar bereikt hebben", aldus de nieuwe SVH Meestergastheer.   

Inauguratie

Van de Kerkhof wordt binnenkort als 45e SVH Meestergastheer geïnaugureerd in De Treeswijkhoeve, dat 1 van de 11 restaurants in Nederland is waar twee SVH Meesters werkzaam zijn. SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn titel.

Lekker500

De Treeswijkhoeve staat op plaats 28 in de Lekker500 editie 2019. Benieuwd naar de recensies? De gids is te bestellen via deze link.

Redactie Lekker