Nieuws

Restaurant Alacarte wordt Restaurant Nassau

Het fine-dining restaurant in de Groningse binnenstad heeft voor een naamswijziging gekozen. Het restaurant zal vanaf nu bekend staan als Restaurant Nassau. Daarnaast is er flink geïnvesteerd in een nieuwe frisse look en een nieuw lid in de brigade.

Restaurant Nassau

Restaurant Alacarte bestaat al 7,5 jaar als onderdeel van Hotel Prinsenhof maar heeft naar eigen zeggen nooit volledig in de schijnwerpers gestaan. Dit zou komen omdat het restaurant sinds de opening niet een echte naam heeft gekregen en altijd een onderbelicht onderdeel van het hotel is gebleven. 

Om meer aandacht aan dit onderdeel van het hotel te schenken hebben algemeen directeur Wessel Zijp en hoteldirecteur Johannes Jacobs besloten om het restaurant in een nieuw jasje te steken. Er is volgens het restaurant geïnvesteerd in de verbetering van het comfort en de beleving van de gasten. Naast een eigen logo en huisstijl, nieuwe naam en nieuw interieur is er verandering aangebracht in de brigade. Souschef Dion te Velde van de Librije uit Zwolle is de nieuwe aanwinst in de keuken van chef-kok Christian de Vries. 

Lekker500

Het restaurant staat al jaren onder de naam Prinsenhof (Restaurant Alacarte) in Lekker500. Uit de recensie: ‘Vanuit het restaurant, gelegen in het centrum van Groningen, hebben we uitzicht op de prachtig aangelegde binnentuin in renaissancestijl. Het interieur is modern en strak en de historie van het pand is zichtbaar door onder meer delen van de oorspronkelijke muren. De enthousiaste en kundige sommelier Ronald Aikes voorziet ons van een elegante macon-péronne van domaine du Bicheron. De smaakpapillen worden verwend met mooie amuses, waarbij een kleine huzarensalade in modern jasje een leuke vondst is. Het vegetarisch voorgerecht is een carpaccio van champignons op een bedje van champignons duxelles met mascarpone, afgedekt met dun geschaafde plakjes wintertruffel en krokantjes van briquedeeg. Een fraaie start.’

Redactie Lekker