Nieuws

Restaurant Daalder verhuist naar Amsterdam West

De verhuisdozen worden ingepakt want restaurant Daalder gaat verhuizen, inclusief ster. Daalder verhuist naar de Postjesweg 1 in Amsterdam, het voormalige Edel in Het Sieraad. Hier vindt chef Dennis Huwaë de ruimte op zich opnieuw te onderscheiden.

Interieur restaurant Daalder

“Het is al jaren mijn droom een sterrenrestaurant te hebben dat ’t even anders doet. Een relaxte plek waar iedereen zich welkom voelt. Op het bord zijn we dat altijd geweest, maar nu pakken we écht de ruimte om die zaak te zijn”, aldus chef-kok Dennis Huwaë. 

Huwaë is sinds 2016 chef en mede-eigenaar van restaurant Daalder, het voormalige bruin café in de Jordaan, op de Lindengracht waar op topniveau gekookt wordt en de service persoonlijk en relaxed is. Ondanks dat het restaurant eerder dit jaar zijn eerste ster ontving heeft Huwaë de ambitie zich nog verder te onderscheiden, zowel in smaak als in sfeer en om mensen samen te brengen in een dynamische setting. Hiervoor heeft hij op de nieuwe locatie in Het Sieraad de ruimte. 

Credit: Lyan van Furth, LvFFood

Waar je in de Jordaan het gepoetste messing en het marmer vond, vind je op de nieuwe locatie neon, grafische vormen en street art. Graag willen ze bij Daalder zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen. Met een bar om de gehele avond te borrelen, ronde booths waar groepen tot 8 personen samen kunnen komen en heerlijke muziek, wordt dat zeker mogelijk gemaakt. De locatie en de looks mogen dan totaal anders zijn, het team blijft alle Daalder-signaturen serveren met het persoonlijke praatje, de echte aandacht en met de relaxte maar precieze service. Huwaë: “Het beste keert terug. Maar in een heel andere setting.” 

Het pand aan de Lindengracht komt niet leeg te staan, daar zal Dennis Huwaë zijn visie verder door ontwikkelen. 

Redactie Lekker