Nieuws

De Groene Lantaarn verhuist naar Staphorst

Het Drentse sterrenrestaurant De Groene Lantaarn van SVH Meesterkok Jarno en gastvrouw Cindy Eggen verhuist in 2019 van Zuidwolde naar Staphorst. Eind oktober krijgen ze de sleutel van het nieuwe pand.

De Groene Lantaarn verhuist

Het ondernemersechtpaar liet hun oog op het pand in Staphorst vallen vanwege de ruime keuken. Het restaurantgedeelte, dat volgens hen in Zuidwolde te groot was, is juist van kleiner formaat. Een zoektocht naar een locatie in Drenthe strandde omdat ze geen geschikt pand vonden.

Afgelopen jaar kreeg De Groene Lantaarn een lovende recensie in Lekker500 2018. Ook steeg het twee plaatsen in de Top-100: van 27 naar 25.

Groene Lantaarn verhuist

De Groene Lantaarn hoopt in mei 2019 te openen op de nieuwe locatie. In het pand dat ze hebben gekocht bevindt zich momenteel restaurant De Molenmeester, dat tevens in Lekker500 2018 staat. De eigenaren van De Molenmeester stoppen naar eigen woorden na 35 jaar met hun werkzaamheden en gaan met pensioen. De Groene Lantaarn blijft geopend op de huidige locatie tot de opening in Staphorst in 2019.

Redactie Lekker