Nieuws

Restaurant G7 in Gruizenkerkje Sittard krijgt nieuw interieur

Vanaf 3 november neemt toprestaurant G7 Food & Drinks structureel intrek in het uit 1643 stammende Gruizenkerkje en krijgt een nieuw interieur. Ook krijgt het bedrijf een aangepaste naam: G7 Restaurant.

G7 Sittard

Restaurant G7 was oorspronkelijk alleen gevestigd in het karakteristieke monumentale vakwerkpand uit 1593 aan de Gruizestraat 7 in Sittard, waar de naam ook van is afgeleid. Compagnons Danny Meijers en Rik Opstals willen nu ook het aangrenzende Gruizenkerkje gebruiken als locatie. Deze bijzondere plek werd eerst verhuurd voor events, borrels en culturele uitvoeringen. 

Tijdelijk gesloten

De kerk is als noodoplossing gebruikt tijdens corona, toen het restaurant te maken had met de verplichte anderhalve meter afstand, vertelt chef Rik Opstals. "Als noodoplossing zijn we ook de kerk gaan gebruiken als restaurant en dat bleek zo succesvol te zijn dat we daar ook na de coronaperiode mee zijn doorgegaan." Voordat gasten ook in de kerk kunnen dineren, moet er nog wel wat veranderen. "We gaan nu de tijdelijke situatie structureel maken met een prachtig nieuw interieur dat de kerk eer aandoet en dat beter past bij wat er op het bord ligt. Hiervoor zijn we tussen 15 oktober en 2 november gesloten en openen we de deuren weer op vrijdag 3 november." 

Hedendaags interieur

Het interieur is ontworpen door Robert en Claire Gijsen van GIJS& design, legt gastheer Danny Meijers uit. De gastheer vertelt wat we kunnen verwachten: "Het wordt een hedendaags, tijdloos en warm interieur, waarin de elementen van de kerk goed naar voren komen en de intimiteit van de kerk bewaard blijft. We gaan nog niet teveel verklappen, maar in ieder geval blijven de oude kroonluchters en de preekstoel en gaan we zorgen voor meer beleving voor de gast. Het interieur krijgt internationale allure en ik denk dat we daarmee uniek in Sittard zijn." Vanaf vrijdag 3 november is het mogelijk om de bijzondere locatie met eigen ogen te aanschouwen. 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: G7 Restaurant

Tags

G7 , Sittard, Restauratie

Gerelateerde artikelen