Nieuws

Restaurant Katseveer krijgt nieuwe eigenaren 

Eigenaren Jessica en Rutger van der Weel dragen hun restaurant Katseveer in het Zeeuwse Wilhelminadorp over per 1 oktober 2022. De nieuwe eigenaren zijn hun huidige maître-sommelier Paul Labruijere en sous-chef Leon Vermaire. 

V.l.n.r. Paul Labruijere, Leon Vermaire, Jessica en Rutger van der Weel

Gastvrouw Jessica en chef-kok Rutger van der Weel opende hun restaurant Katseveer (nummer 28 in de Top-100 van Lekker500) in Wilhelminadorp in 2003. Na 19 jaar dragen zij hun restaurant over aan maître-sommelier Paul Labruijere (42) en sous-chef Leon Vermaire (33).

Jessica van der Weel laat weten: “Wij weten dat dit sterke duo Katseveer op het huidige niveau kan voortzetten en we vertrouwen ze daarom met alle liefde onze zaak toe. Ze gaan het restaurant en het appartement Zilte Lucht huren en wij blijven pandeigenaar. We zijn nu nog op een leeftijd dat we een switch kunnen maken. En we zijn hier 19 jaar geleden begonnen, ik was net 20 jaar toen we Katseveer overnamen. Daarnaast hebben we niet het lichtste beroep, je levert elke dag weer een topprestatie.”  

Katseveer blijft Katseveer

De nieuwbakken ondernemers en compagnons zien er naar uit om per 1 oktober 2022 Katseveer over te nemen. Paul Labruijere en Leon Vermaire: “We zijn er trots op dat Jessica en Rutger hun Katseveer aan ons toevertrouwen. Na de overdracht gaan we een week dicht om voor en achter de schermen alles te regelen en de zaak wat meer van onszelf te maken. Op 8 oktober openen we de deuren weer. Aan het culinaire niveau en de gastbenadering veranderen we niets. In de keuken zal de hand van Leon op termijn iets meer te zien zijn, maar Katseveer blijft Katseveer. De gast kan blijven rekenen op de professionele en warme benadering aan de voorkant en op de keuken van hoog niveau waarin gewerkt wordt met Zeeuwse topproducten. Ook de Culirit, de populaire jaarlijkse culinaire puzzelrit blijft, evenals de mogelijkheid om te overnachten in appartement Zilte Lucht.”

Paul Labruijere en Leon Vermaire nemen Katseveer per 1 oktober over. 

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Jan de Carpentier, Limit fotografie

Tags

Katseveer, Rutger en Jessica van der Weel, Overname, Nieuwe eigenaren, Lekker500