Nieuws

Restaurant La Rive wint Gouden Koksmuts

Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de vakbeurs Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen

La rive

Het team van Restaurant La Rive uit Amsterdam heeft tijdens de vakbeurs Horecava de felbegeerde Gouden Koksmuts gewonnen.  Het team bestond uit Emiel Kwekkeboom Senior Sous Chef, Marco Geurts Junior Sous Chef en Jules Wiringa Chef de Partie.

De Gouden Koksmuts werd voor de 57e keer uitgereikt. Deze Nationale Kampioenschappen worden georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de vereniging voor professionals in de gastronomie met ruim 3500 leden. Emiel Kwekkeboom (27) had al het gevoel dat het team van La Rive ‘goed gekookt’ had. Het team had zich ‘neutraal voorbereid’ op het koken uit een blackbox. ‘Je kent de seizoenen, we wisten dat er kalfsvlees in zou zitten. Als je dan je garnituren voorbereidt en ook redelijk neutraal houdt, dan komt het goed. We hebben het simpel gehouden en de smaak centraal gesteld, daarna kwam pas de presentatie.’

Volgens Felix Wilbrink, jurylid van de Gouden Koksmuts, slaagde het team van La Rive er goed in om de gehele producten tot een goed eindresultaat te brengen op het bord.

Beeld: La Rive.

Redactie Lekker