Nieuws

Restaurant Lucas Rive* in Hoorn te koop

Restaurant Lucas Rive* in Hoorn wordt ter overname aangeboden, waarvan naamgever en patron-cuisinier Lucas Rive in december 2019 kwam te overlijden. Echtgenote Deborah Rive is opzoek naar een overnamekandidaat.

Interieur Lucas Rive

In december 2019 kwam patron-cuisinier Lucas Rive te overlijden. Sindsdien hebben echtgenote Deborah Rive en dochter Rebecca het restaurant op hetzelfde niveau voortgezet. Het restaurant bestaat inmiddels 7 jaar en zowel Deborah als Rebecca zijn sinds de opening van Lucas Rive in 2013 werkzaam in het restaurant als gastvrouw en maître-sommelier. “Na een korte sluiting zijn we in januari van dit jaar weer opengegaan. Ik ben heel blij met het team, dat met dezelfde visie als Lucas opereert. Iedereen gaat er vol voor en de gasten zijn enthousiast. Het is een gezond bedrijf, ondanks de beperkingen van corona. Toch ontbreekt bij mij het plezier en daarnaast missen Rebecca en ik de samenwerking met Lucas heel erg. Toen Lucas wist dat hij niet meer beter zou worden heeft hij aangegeven dat we er goed aan zouden doen om de zaak na zijn overlijden te verkopen. Ik heb daar lang over nagedacht en ben nu op het punt gekomen om de zaak over te dragen”, aldus Deborah Rive. 

Deborah Rive, Rebecca RiveOnderschrift

Het pand is sfeervol en ligt aan de historische haven van Hoorn en biedt vele mogelijkheden, zoals de ruime zetting voor ruim 70 zitplaatsen. Het pand beschikt over een open keuken, voorbereidingskeuken, eetbar en airconditioning. Verder is er een terras met prachtig uitzicht over de haven en het historische centrum van Hoorn. De bovenverdieping biedt opslagruimte, personeelsruimte en een extra toilet. 

Deborah Rive geeft aan: “De keuken is zeven jaar geleden volledig vernieuwd, waardoor de koper beschikt over een compleet uitgeruste keuken met alle apparatuur. De inrichting van het restaurant en het meubilair is zeven jaar oud en altijd goed onderhouden. Ook recenter zijn diverse aanpassingen en vernieuwingen gedaan, waardoor het pand instapklaar is. Rebecca en ik hopen dat we iemand vinden die op deze fijne plek de passie voor koken overneemt die Lucas ook had. Het kookniveau is daarbij niet belangrijk, de plek biedt mogelijkheden voor diverse soorten horeca. Zowel de exploitatie als de inrichting is te koop." Totdat er een koper voor het restaurants is gevonden, zal het restaurant met hetzelfde team op het zelfde niveau blijven draaien. Geïnteresseerden in kunnen voor meer informatie contact opnemen met Deborah Rive via het restaurant. 

Redactie Lekker