Nieuws

Haarlemse restaurant ML verhuist en breidt uit

Restaurant ML van compagnons Liane en Mark Gratama en Kevin Kion verhuist binnen Haarlem en opent in maart op een nieuwe locatie. Niet alleen wordt het restaurant vernieuwt, het krijgt er ook een hotel, bistro en bar bij.

Restaurant ML in Haarlem gaat verhuizen

ML, dat ook in Lekker500 2018 staat, krijgt op de nieuwe locatie aan het Klokhuisplein de beschikking over 17 hotelkamers. Het sterrenrestaurant vormt het hart van de onderneming die zich gaat vestigen in het 18de eeuwse monumentale pand van de voormalige drukkerij en lettergieterij van Koninklijke Joh. Enschedé. Dit is de locatie van hotel-restaurant Stempels.

Volgens chef-eigenaar Mark Gratama die samen met Kevin Kion verantwoordelijk is voor de culinaire invulling, krijgt het restaurant een warme, klassieke sfeer met een moderne twist. Ook de hotelkamers en de bistro krijgen een restyling. De bistro en het terras zullen laagdrempelig blijven vertelt Gratama. "We veranderen daar weinig aan het prijsniveau. Gasten kunnen in de bistro nog steeds 7 dagen terecht voor koffie met appeltaart en een broodje voor een goede prijs, maar dan in ML-stijl. Dat wil zeggen, mooi gepresenteerd en met onze eigen visie op gastvrijheid." 

De bar is vanaf 1 februari al geopend. Hier wordt een kleine kaart gevoerd. ML is tot 3 maart nog geopend op de huidige locatie.

Op de foto v.l.n.r. Kevin Kion, Liane Gratama, Mark Gratama.

Redactie Lekker