Nieuws

Restaurant Taiko lanceert gin

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Tunes Bar, Conservatorium Hotel, hebben chef-kok Shilo van Coevorden (Restaurant T

Restaurant Taiko lanceert gin

Ter ere van het vijfjarig bestaan van Tunes Bar, Conservatorium Hotel, hebben chef-kok Shilo van Coevorden (Restaurant Taiko, Conservatorium Hotel) en bar manager Tim Hoevenagel (Tunes) een limited edition Japanse gin ontwikkeld: Taiko’s Gin.

Toen Tunes vijf jaar geleden in het Conservatorium Hotel werd geopend, was de bar de allereerste Gin & Tonic bar in Amsterdam. Ter ere van het 5-jarig bestaan hebben Van Coevorden en Hoevenagel een eigen gin gecreëerd, geïnspireerd op de Japanse smaken van het restaurant van het hotel, Taiko. Schilo van Coevorden zegt over de gin: ‘Vijf jaar geleden hebben we met onze G&T bar een monster gecreëerd. Met deze toegankelijke gourmand gin, opgebouwd rondom enkele van mijn favoriete ingrediënten, is de cirkel rond. Ik ben heel blij met het resultaat. Taiko’s Gin is geen statement gin, het is een zachte, florale allemansvriend.’ Tim Hoevenagel: ‘We serveren hem met een heerlijk frisse, Japanse yuzu tonic, appelbloesem en gember. In het voorjaar vervangen we de appelbloesem voor wasabiblad. Het is een heel mooie frisse cocktail geworden met een licht zoetje. De gin is ook perfect te serveren als een martini, en ook verwarmd, zoals een saké. Ook hebben we een waanzinnige Kimchi Mary bedacht.’

Bar manager Hoevenagel deelt ook nog twee recepten die te maken zijn met Taiko’s Gin:

Perfect Serve Gin & Tonic50 ml Taiko's Gin200 ml Yuzu tonic

Garnering: Verse gember & appelbloesemTaiko's Kimchi Mary50 ml Taiko's Gin180 ml Tomatensap10 ml Kimchi10 ml Citroensap

Garnering: Stukjes Chinese witlof. Chili peper/zout randje op het glas

Beeld: Taiko

Redactie Lekker