Nieuws

Zeezout viert jubileum met speciaal menu

Restaurant Zeezout in Rotterdam van Patrick en Anet ’t Hart viert zijn 20-jarig jubileum met een speciaal menu waarin bijzondere Rotterdamse ingrediënten zijn verwerkt.

Zeezout jubileum

Het jubileummenu is een tijdreis door 20 jaar Zeezout. Op dit speciale menu worden vis, schaal- en schelpdieren samen geserveerd met bijzondere ingrediënten die hun basis in Rotterdam hebben. Bij de bereiding van oesters wordt bijvoorbeeld bier van de Kaapse Brouwers en Rotterdamse Tomasu sojasaus gebruikt en bij de tartaar van tonijn de Rotterdamse yoghurt van Luwia.

Chef-eigenaar Patrick ’t Hart (47) laat in een persbericht weten: “In Rotterdam worden veel heerlijke producten gemaakt en die ben ik door de jaren heen in mijn keuken gaan gebruiken. Ik gebruik in vrijwel elk gerecht wel iets Rotterdams. Ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum heb ik de toppers in één menu verwerkt.”

Jubileum Zeezout

Veranderingen

In de afgelopen 20 jaar is er volgens Patrick ’t Hart veel veranderd. Zeezout werd in 1998 geopend door de Engel Groep, met Alain Adriaanse en Patrick als mede-eigenaren. Sinds 2006 zijn Patrick en zijn vrouw Anet 100% eigenaar. Naast aanpassingen in het menu veranderde ook het interieur. Zo verdween na 18 jaar het linnen van vrijwel alle tafels, om zo een jonger publiek aan te boren.

Toekomst

Patrick laat weten dat hij zijn zware, maar mooie vak nog lang kan uitvoeren. Het jubileummenu wordt nog de hele maand september geserveerd voor de prijs van €59,50 voor vijf gangen en €69,50 voor zes gangen.

Zeezout is al jaren een vaste waarde in lekker. In de editie van 2018 stond het restaurant op plek 98. De gids van 2019 alvast reserveren? Dat kan via deze link.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Zeezout

Tags

zeezout, jubileum, jubileummenu, patrick 't hart, anet 't hart, rotterdam, lekker500, restaurant