Nieuws

Richard Ekkebus gastchef RIJKS®

Chef-kok Richard Ekkebus is op 26 en 27 januari terug op Nederlandse bodem om samen met Joris Bijdendijk te koken in RIJKS® in Amsterdam. Ekkebus is geboren in Vlissingen, maar is op dit moment executive chef van restaurant Amber in Hong Kong.

RIJKS

Richard Ekkebus werd opgeleid door top-chefs in Frankrijk, waaronder Alain Passard en Guy Savoy. Daarna was hij te vinden in verschillende keukens over de hele wereld. Sinds 2005 is Ekkebus executive chef van restaurant Amber in the Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong. Onder zijn leiding werd Amber nummer 56 op de World’s 100 Best Restaurants 2018 lijst.

Ekkebus over samenwerking

Ekkebus streeft er bij Amber naar om de meest verse ingrediënten te gebruiken uit Japan en Europa. Ekkebus over zijn samenwerking met RIJKS®: ‘’De gerechten van ons menu zijn echte Amber-klassiekers. Het is voor ons team inspirerend om te mogen koken in het restaurant van een van de meest iconische musea van de wereld het Rijksmuseum; een locatie met zoveel geschiedenis van mijn thuisland.’’

Bij dit evenement aanwezig zijn? Reserveren kan via deze link: http://www.rijksrestaurant.nl/rijksxamber/

Over RIJKS®

RIJKS® heeft sinds de opening al veel andere gastchefs mogen ontvangen. Zo stonden Frederik Berselius van Aska (Brooklyn), Josean Alija van Nerua (Bilbao) en Nicolás López van Villanos en Bermudas (Bogotá) afgelopen tijd in de keuken van dit museumrestaurant.

RIJKS® in Lekker500

Restaurant RIJKS® is al jaren een vaste waarde in restaurantgids Lekker500. In editie 2019 staat dit restaurant op plaats 66 in de Top-100. Benieuwd naar de recensie? Je kunt de gids hier bestellen.

Redactie Lekker