Nieuws

RIJKS® x LOCAVORE

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS stelt samen met Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Loca

RIJKS® x LOCAVORE

Joris Bijdendijk van restaurant RIJKS stelt samen met Eelke Plasmeijer en Ray Adriansyah, oprichters van restaurant Locavore op Bali, een lunch- en dinermenu samen. Dit menu wordt geserveerd op 21, 22 en 23 april tijdens het RIJKS® x LOCAVORE-event.

De Nederlandse Eelke Plasmeijer leerde koken in restaurant Vermeer te Amsterdam. Tijdens een bezoek aan zijn mentor in Jakarta in 2008 werd hij overgehaald de positie van Head chef over te nemen in een lokaal restaurant. Meteen ontstond er een klik met Ray Adriansyah die daar als sous-chef aan de slag ging. Al snel verhuisden ze samen naar Bali waar ze uiteindelijk de keuken van Alila in Ubud onder hun hoede namen.

De passie voor het koken met duurzaam geproduceerde en lokale ingrediënten deed Plasmeijer en Adriansyah besluiten het concept naar het volgende niveau te brengen. Samen met restaurant manager Adi Karmayasa werd Locavore opgestart. In 2016 werd dit restaurant uitgeroepen tot Best Restaurant in Indonesia. Dit jaar staat het op de 49ste plek van de S.Pellegrino & Acqua Panna lijst van Asia's 50 Best Restaurants.

Locavore’s menukaart beschrijft de herkomst van alle ingrediënten. Van de gember uit de moestuin van het restaurant tot de gepekelde zeewier uit Lombok en het rundvlees van Java.

Meer informatie en reserveren: RIJKS.

Op de foto: Karmayasa, Adriansyah en Bijdendijkcredits: RIJKS

Redactie Lekker