Nieuws

Roberto Payer benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau

Cluster general manager van Hilton Amsterdam en Waldorf Astoria, Roberto Payer (1950), is tijdens de jaarlijkse lintjesregen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Roberto Payer

Op 19 september 1969 startte de Italiaanse Roberto Payer in de bediening bij Hilton Amsterdam. 50 jaar later is hij hier nog steeds werkzaam, als cluster general manager. Payer kreeg deze koninklijke onderscheiding dan ook voor zijn verdiensten als hotelier met een meer dan 50-jarige loopbaan bij Hilton en voor zijn bestuurlijke functies in verschillende maatschappelijke, educatieve en culturele organisaties. 

25 jaar geleden, toen Payer aantrad als general manager van Hilton Amsterdam, startte het verhaal van Roberto’s Restaurant. Het Italiaanse restaurant staat al meerdere jaren met een vermelding in Lekker500, zo ook in de afgelopen editie, Lekker500 2020. Uit de recensie: 

“Het restaurant van het Hilton Hotel, dat zijn naam draagt, is strak en smetteloos ingericht met uiterst verzorgd linnen gedekte tafels. Executive chef Franz Conde kookt de authentieke Italiaanse keuken waarbij sommelier Nicolas Marrocu passende wijnen schenkt. We worden hartelijk ontvangen door gastheer en restaurantmanager Raffaele Esposito en naar onze tafel voorgegaan. Van de uitgebreide menukaart kiezen we buffelmozzarella met gekonfijte tomaatjes, olijven en subtiele olijfolie extra vierge. Klasse in alle eenvoud. De minestronesoep, geserveerd met geroosterd brood, is robuust en royaal gevuld met groene kool en bonen. Ossobucco van het hoofdgerecht heeft een stevige bite en wordt begeleid door een flink garnituur van al dente bereide risotto. De geadviseerde primo negroamaro 2012 uit Salento is een prima keus. De (Engelstalige) bediening is attent en gastvrij. Op de desserttrolley zien we coupes met vers fruitsalade, een prachtig gedecoreerde chocoladetaart, chocolade-rummousse en tiramisu. Alle nagerechten zijn huisgemaakt en ogen verleidelijk. De keuze valt op de tiramisu en dat is een versie die de perfectie nadert. Heerlijk romig, met de juiste balans tussen kaas, room en zoet.”

Roberto Payer heeft een belangrijke stempel gezet op de gastvrijheidsindustrie in Nederland en een bepalende rol vervuld binnen de internationale horeca- en toerismebranche. Payer is als hotelier een voorbeeld voor velen, wereldwijd ambassadeur voor zijn vak en voor Amsterdam en Nederland. 

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Hilton Amsterdam
Beeld: Hilton Amsterdam

Tags

Roberto Payer, Roberto's Restaurant, Officier in de Orde van Oranje Nassau, Lintjesregen