Nieuws

ROC Mondriaan is ambassadeur van Stichting Noordzeevis

ROC Mondriaan zet zich in voor werken met locale producten en daar kan Noordzeevis niet in ontbreken. Stichting Noordzeevis en ROC Mondriaan slaan dan ook de handen ineen om meer aandacht aan lokaal gevangen vis te geven.

Suzanne van der Pijll en Brigitte Laukens met de oorkonde

ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan in Den Haag zet zich al jaren in voor het opleiden van talentvolle jongeren tot zelfstandig kok. De culinaire school voor horeca en facilitaire dienstverlening vindt dan ook dat werken met vis hier niet in mag ontbreken. Er worden speciale lessen gegeven waarbij de studenten de fijne kneepjes van het vak leren zoals het professioneel schoonmaken, fileren en bereiden van vis. Directeur Brigitte Laukens geeft aan dat het werken met lokale en seizoensgebonden producten hoog in het vaandel staat bij de school. ‘Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hier meer kennis over vergaren want zij zijn immers de chef-koks van morgen.’ Het ROC heeft een oorkonde in ontvangst mogen nemen voor het actief bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis uit Scheveningen.

Bestuurslid Suzanne van der Pijll van Stichting Noordzeevis is erg blij dat de school aandacht besteedt aan lokale producten. ‘We zien dat koks niet altijd goed weten hoe ze Noordzeevis moeten bereiden en dat is zonde want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.’ De stichting kijkt er dan ook naar uit om samen met de school lokale Noordzeevis onder de aandacht te brengen bij student en horeca.

ROC Mondriaan is niet alleen ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, maar is ook partner van de Nationale Hennesy Gastvrijheidsprijs.

Redactie Lekker