Nieuws

Rogér Rassin van restaurant La Rive * in Amsterdam geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Rogér Rassin van restaurant La Rive *, Amsterdam is op 12 maart 2014 geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Meesterkoks behor

La Rive

Rogér Rassin van restaurant La Rive *, Amsterdam is op 12 maart 2014 geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. Meesterkoks behoren tot de top van de Nederlandse gastronomie en hebben in hun vakgebied de hoogste graad van bekwaamheid bereikt. Onder het toeziend oog van de Commissie Meesterproef SVH Meesterkok die bestond uit SVH Meesterkoks Cees Helder en Henk Savelberg (Restaurant-Hotel Savelberg *, Voorburg) en in aanwezigheid van Carsten Klint (voormalig Secretaris Meestertitels), slaagde Rogér Rassin op 4 december jl. voor zijn Meesterproef en behaalde hiermee de titel van SVH Meesterkok. Hij is hiermee de vierde chef van InterContinental Amstel Amsterdam die deze titel heeft verkregen. Tijdens zijn proef werd hij bijgestaan door Maître en SVH Wijnmeester Ronald Opten van La Rive *, die zorgde voor sublieme begeleidende wijnen.

Meesterproef

De Commissie was onder de indruk van de gerechten die Rogér Rassin samen met zijn brigade presenteerde. Rogér Rassin werd geroemd om zijn pure smaken, de diversiteit van de gerechten en smaken en het hoge niveau. De Hollandse haas met speculaas, bloedworst en rode kool (een van de vele meesterlijke gerechten die tijdens de lunch en het diner werden geserveerd) was volgens de Commissie een van de vele culinaire hoogtepunten tijdens de Meesterproef. Na de Meesterproef waren de commissieleden meer dan overtuigd van het meesterlijke niveau van Rogér Rassin.

Inauguratie

Tijdens een druk bezochte inauguratie kreeg Rogér Rassin de officiële versierselen uitgereikt door SVH Meesterkok Cees Helder. Een bijzonder moment voor Rogér Rassin waar hij de afgelopen jaren hard naar heeft toegewerkt en waar hij aan wilde beginnen wanneer hij er echt klaar voor was. "Het behalen van de Meestertitel is een uitstraling van vakmanschap. Niet alleen voor mij, mijn brigade en het Amstel Hotel maar ook voor de toekomstige generatie. Leerlingen zijn de chefs van de toekomst en we zijn verplicht om ze een goede opleiding in te sturen'', aldus Rogér Rassin.

foto: Stefan Ammerlaan Photography i.o.v. SVH.

SVH Meesterkok Cees Helder (l) en SVH Meesterkok Rogér Rassin (r).

Redactie Lekker