Nieuws

Ronnie Brouwer SVH Wijnmeester

Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Begin 2019 wordt hij als 34ste SVH Wijnmeester van Nederland geïnaugureerd.

Ronnie Brouwer

Tijdens zijn Meesterproef werd Ronnie Brouwer een dag lang gevolgd door SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester Johan Kragtwijk (Karel 5, Utrecht), SVH Wijnmeester Anjo de Bont-Wissink (De Moerbei*, Warmond) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij waren tijdens deze dag aanwezig bij de lunch, het diner en een door Brouwer verzorgde masterclass Wijn.

Het oordeel

De commissie kijkt terug op een inspirerende Meesterproef: "Ronnie is een Wijnmeester met een duidelijke visie die in zijn Masterclass met het thema Nederland-Duitsland perfect tot uiting kwam. De keuze voor de verschillende wijnen, de 'risico’s' die hij hierin durft te nemen, tonen aan wat een professional en vakman hij is."

Brouwer over Meestertitel

Ronnie Brouwer werkte jarenlang in de Nederlandse topgastronomie en werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar. "Trots ben ik op ons vak en de titel SVH Wijnmeester ga ik vooral gebruiken om collega's te enthousiasmeren voor kwaliteit in gastvrijheid. Na eerder behaalde diploma’s is het prachtig mijn carrière te bekronen met het hoogst haalbare in ons vakgebied: een Meestertitel," laat Brouwer weten.

Redactie Lekker

Credits

Tekst: Ella Grit
Beeld: De Kromme Dissel

Tags

Ronnie brouwer, de kromme dissel, heelsum, svh meesterproef, wijnmeester