Nieuws

Roos Stevens nieuwe maître-sommelier van restaurant Bridges

Restaurants Bridges, het fine dining restaurant van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam, heeft vanaf januari 2023 een nieuwe maître-sommelier: Roos Stevens.

Bridges

Als sommelier van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam en met een aantal indrukwekkende titels op haar naam, is Roos Stevens klaar om samen met executive chef Raoul Meuwese het restaurant naar een hoger niveau te tillen. 

Na het afronden van haar studie aan de NHL Hotelschool Leeuwarden, startte Roos haar carrière bij The Grand als stagiaire om vervolgens als medewerker aan de slag te gaan. Door haar reislust en interesse voor wijnen ruilde ze Nederland in voor Australië, waar ze haar WSET 3 (Wine & Spirit Education Trust) behaalde en ervaring opdeed bij één van de meest iconische wijnbars van Sydney, Monopole. Terug in Nederland vervolgde ze haar studie voor WSET 4.

Roos Stevens

Ze besloot in het voorjaar van 2021 terug te keren naar Amsterdam om haar internationale kennis over wijn te delen met de gasten van restaurant Bridges (nummer 44 in de Top-100 van Lekker500 2023). Stevens laat weten: “Voor mij is het overnemen van de functie als maître een mooie stap in mijn carrière bij The Grand. Ons team staat als een huis en ik kijk er naar uit om als maître-sommelier hierop door te bouwen.”  

Als sommelier won Stevens in 2022 onder andere de titel ‘Best of Award of Excellence’ van Wine Spectator en behaalde ze als eerste vrouwelijke sommelier van Nederland het gouden niveau van het Association de la Sommellerie Internationale Certificate.

Roos Stevens neemt de functie als maître over van SVH Meestergastheer Marco Westra die onlangs de overstap heeft gemaakt naar restaurant Hemel & Aarde in Utrecht. 

Redactie Lekker