Nieuws

Ross Lovell neemt De Schelvenaer over

Na een onderhandelingsfase van acht maanden nemen Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg, de patrons van restaurant Ro

Ross Lovell neemt De Schelvenaer over

Na een onderhandelingsfase van acht maanden nemen Isabella Wildtham en Gerrit van den Berg, de patrons van restaurant Ross Lovell in Ridderkerk/Rijsoord, restaurant De Schelvenaer in Krimpen aan den IJssel over. De overdracht zal op 1 november plaatsvinden waarna het nieuwe restaurant ook Ross Lovell zal gaan heten; waarschijnlijk wordt in beide namen de locatie aangeduid met respectievelijk ‘aan de Waal en aan den IJssel. Adviseur en superkok Cees Helder zal de officiële opening van de nieuwe zaak verrichten.

Voorheen De Schelvenaer bevindt zich in de gelijknamige korenmolen in Krimpen, aan het enige haventje ter plaatse, en zal na enkele cosmetische ingrepen volgens hetzelfde concept en prijsniveau gaan draaien als het oorspronkelijke Ross Lovell. De keukens, menukaart en wijnkaart zullen identiek worden en allebei o.a. het populaire driegangen menu van € 30 aanbieden.

Souschef Gijs van Krieken en bedrijfsleider Simon Lange stappen over van Ridderkerk naar Krimpen en worden er respectievelijk (junior) chef-kok en restaurantmanager-sommelier. Ook zullen enkele huidige personeelsleden van De Schelvenaer aan de nieuwe Ross Lovell-brigades worden toegevoegd.

De Schelvenaer dateert uit 1853 en was de eerste stelling-korenmolen in de Krimpenerwaard. Het complex brandde in 1930 af maar werd in 1993 herbouwd. Ross Lovell-Ridderkerk ontstond tweeënhalf jaar geleden toen Gerrit van den Berg en Isabella Wildham hun intrek namen in de voormalige herberg Het Wapen van Rijsoord en de latere Hermitage. Dit restaurant had een Michelinster en ook Gerrit van den Berg kookte op sterniveau in restaurant Solo in Gorinchem. Isabella werkte daar als gastvrouw-sommelier.

“We gaan in Krimpen, net als in Ridderkerk, onze reputatie ‘Betaalbaar culinair’ waarmaken,” aldus het enthousiaste duo, dat deze zomer in het huwelijk trad.

Redactie Lekker