Nieuws

’s Werelds eerste alcoholvrije Gin & Tonic komt naar Nederland

The Duchess, ’s werelds eerste virgin Gin & Tonic heeft, net op tijd voor de start van de zomer, de Nederlandse kusten bereikt.

Gin Tonic

Deze alcoholvrije Gin & Tonic is gemaakt van jeneverbessen en botanisch verrijkt tonic water. Om het drankje als een echte Gin & Tonic te laten smaken, wordt The Duchess gebrouwen met een hergedistilleerd gin-extract en gebotteld met locale aromatische kruiden uit Kaapstad. The Duchess bevat bovendien enkel plantaardige zoetstoffen en tot wel vier keer minder suiker dan een normale tonic.

       Dit bericht bekijken op Instagram             

Start the week off fresh with a Duchess alcohol-free G&T. Add a slice of lemon or grapefruit to your Duchess of choice and create your own perfect serve anytime, anywhere. Sit back and enjoy. . . . #drinktheduchess #alcoholfree #ginandtonic #perfectserve #anytimeanywhere #bornalcoholfree

Een bericht gedeeld door The Duchess (@drinktheduchess) op

The Duchess wordt geproduceerd in Kaapstad, en is speciaal ontwikkeld voor de bewuste en gezonde drinker. Oprichter Johannes le Roux: “Ik merkte dat gin wereldwijd aan een grote opmars bezig is en dat tegelijkertijd het gezondheidsbewustzijn van de consument toeneemt. Wij wilden een spannend drankje creëren dat alcoholvrij is en daarnaast perfect aansluit bij de low-sugar trend. Samen met botanici werkten we onophoudelijk om het tonic recept van mijn tante te verbeteren, om er zeker van te zijn dat we de meest authentieke en heerlijke Gin & Tonic smaken gevangen hadden.”

Het drankje is een van de voorlopers van het nieuwe dranksegment: no- and low-alcohol (NoLo). No- and low-alcohol is een snelgroeiende lifestyle trend; uit een recent onderzoek van Trimbos is gebleken dat 39,8% van de Nederlanders ervoor kiest om geen alcohol te drinken of in ieder geval niet meer dan één glas per dag.

De virgin Gin & Tonics zijn te verkrijgen in de varianten Botanical, Floral en Greenery en zijn sinds deze maand verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Redactie Lekker