Nieuws

Samenwerking sterrenchef en topbarista resulteert in sublieme koffie: Oostenwind

Sterrenchef Syrco Bakker en allround koffiespecialist Rob Clarijs bundelen hun krachten en brengen samen Oostenwind koffie uit. Dit is niet zomaar een koffie, Oostenwind is een sublieme koffie waarin je hun ambitie, authenticiteit en passie proeft.

Oostenwind

Syrco Bakker is al jaren te vinden in de top van Lekker500, dé restaurantgids van Nederland. In de nieuwe editie van 2020 is zijn restaurant Pure C** maar liefst twee plaatsen gestegen naar positie 8 in de Top-10. Hiernaast kreeg hij in december 2018 zijn tweede Michelinster voor restaurant Pure C. Rob Clarijs won in april 2019 de befaamde internationale koffiewedstrijd Coffee Masters in Londen. Bakker en Clarijs zetten zich al jaren in op het hoogste niveau van hun vakgebied. Rob Clarijs: “Syrco stelt in zijn manier van werken hoge eisen aan kwaliteit, beleving en smaak, net als ik. Een gerecht gaat de keuken niet uit als het niet aan zijn eisen voldoet, daar herken ik mezelf in als het gaat om koffie”. Wat ze nog meer gemeen hebben? Juist! Hun grote passie voor Zeeland.

Zeeland

Clarijs, geboren en getogen in Zierikzee, richtte in 2015 zijn koffiemerk De Zeeuwse Branding op om zo Zeeland niet alleen te voorzien van specialty koffie, maar ook om zijn provincie op de kaart te zetten. Bakker, opgegroeid in Brabant, werd in 2009 verliefd op Zeeland toen hij bij restaurant Oud Sluis*** onder de hoede werd genomen door Sergio Herman. Inmiddels staat hij bekend om zijn gerechten met lokale Zeeuwse producten, die hij regelmatig combineert met zijn Indonesische afkomst. Beide heren hebben dus niet zomaar een connectie met Zeeland, maar het Zeeuwse water stroomt bij ze door de aderen.

Herkomst

Bakkers Indonesische roots smelten samen met de Zeeuwse roots van Clarijs in hun koffie Oostenwind, een koffie waarbij herkomst essentieel is. De herkomst van Oostenwind ligt bij de Balinese koffie uit de Kintamanibergen waar de koffieboon vandaan komt. De koffie is door Clarijs zelf geïmporteerd, van het verwerkingsstation direct naar de branderij, zonder tussenhandelaren: fair chain.

Koffiebeleving

Om de perfecte beleving bij Oostenwind te creëren hebben Bakker en Clarijs samen met designstudio Attach Studio – dat zich richt op kleinschalige projecten waarin interieur en productontwerp in combinatie met beleving centraal staat – een eigen porseleinen servies ontwikkeld. Dit alles om deze unieke koffie zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.

Oostenwind is een creatie van Syrco Bakker en Rob Clarijs en is niet zomaar een koffie, maar een samenwerking van vakmanschap, herkomst en ambitie.

Redactie Lekker

Credits

Beeld: Joyce Kraanen & Joey Rietveld

Tags

Syrco Bakker, Rob Clarijs, Oostenwind

Gerelateerde artikelen