Nieuws

Schutte en Speckemeier openen Spectrum

In Waldorf Astoria Amsterdam is Spectrum geopend. Het tweesterrenrestaurant onder leiding van chef-kok Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier is gevestigd in Amsterdam.

Spectrum

Het Spectrum van Schutte en Speckemeier is een voortzetting van Librije’s Zusje, waarin Librije's Jonnie en Thérèse Boer een adviserende rol hadden. Met een nieuwe look, een nieuwe kaart en menu’s met vertrouwde en nieuwe gerechten heeft het restaurant met een blik op de chef in de aangrenzende keuken een heuse transformatie ondergaan. De naam Spectrum is gekozen vanwege haar internationale klank, herkenbare toon en de verscheidenheid aan ingrediënten, smaken, receptuur en beleving van gastvrijheid. De restyling van het interieur en de sfeer in het moderne restaurant moeten als geheel bijdragen aan de totaalervaring.

Samenwerking

Sidney Schutte en Sascha Speckemeier werken sinds 2015 samen om een verrassende en inspirerende restaurantervaring te creëren. Iets meer dan tien jaar geleden werkten ze al samen bij De Librije, om vervolgens allebei hun eigen culinaire droomreizen te maken: Schutte ging aan de slag in Hong Kong en Speckemeier in Shanghai.

In 2015 kruisten hun paden zich weer in Amsterdam. Met een rijkdom aan internationale ervaring en een gedeelde visie openden zij samen Librije’s Zusje. In de jaren die daarop volgden, hebben ze hun professionele groei en hun eigen stijl verder ontwikkeld.

Spectrum
Het stijlvolle interieur van Spectrum.

Stijl

Typerend voor Schutte is zijn dynamische, internationale manier van koken. Hij staat bekend om zijn out-of-the-box creaties, die resulteren in spannende nieuwe gerechten. In de creaties reflecteren Schutte’s Zeeuwse genen, Nederlandse ingrediënten, internationale ervaring en een groot arsenaal aan smaken.

Spectrum is onder de nieuwe naam al te vinden in de Top-100 van Lekker500 editie 2019, op nummer 7. Lees hier onze recensie. 

Bestel Lekker500 editie 2019

Benieuwd naar meer restaurants uit Lekker500 editie 2019? Je kunt de gids via deze link bestellen.

Redactie Lekker