Nieuws

Sergio Herman en François Geurds te zien in Superstar Chef

Vanaf 24 april is er een nieuw kookprogramma op RTL te zien: Superstar Chef. In het programma nemen duo’s van BN’ers en topchefs het tegen elkaar op.

jury Francois Geurds en Sergio Herman

De acht duo’s gaan in Superstar Chef de strijd aan om de mooiste gerechten te presenteren voor het juryteam, bestaande uit Sergio Herman, François Geurds en Mijuschka Witzenhausen. Het programma wordt gepresenteerd door Tijl Beckand. Enkele van de acht deelnemende chefs zijn ook al bekend:  Joris Bijdendijk van Rijks*, André Gerrits van ’t Amsterdammertje* en Lucas Rive van restaurant Lucas Rive*. 

Elke week krijgen de duo’s verschillende opdrachten, waarvoor ze een week de tijd krijgen om zich voor te bereiden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het resultaat van sterrenniveau is, en om dit niveau te bereiken trainen de chefs hun bekende teamgenoten in hun eigen restaurantkeukens. Na deze week van hard trainen en voorbereiden verzamelen de duo’s zich in de studio’s, waar de werkelijke strijd plaatsvindt.

Het vele trainen is nodig omdat de BN’ers het eindresultaat uiteindelijk zelf moeten leveren. Tijdens de wedstrijd koken de duo’s steeds minder samen: kleurt de keuken rood, dan moeten de chefs een stap terug nemen en mogen ze zich alleen nog maar met aanwijzingen bemoeien met hun teamgenoot. Om de spanning nog extra op te voeren weten de deelnemers niet wanneer dit moment plaatsvindt. Aan het einde van elke aflevering beslist de jury welk duo de culinaire strijd moet verlaten.

Superstar Chef is vanaf 24 april om 20:30 te zien bij RTL4.

Redactie Lekker