Nieuws

Sergio Herman stapt uit zijn restaurants Pure C en AIRrepublic*

Sergio Herman stapt na 15 jaar uit zijn twee restaurants Pure C en AIRrepublic in Cadzand. Dat heeft de chef in een persoonlijk persbericht laten weten.

Sergio Herman

Nieuwe dromen en kansen

"Hoewel ik met een zekere weemoed het hoofdstuk Cadzand afsluit, wil ik u verzekeren dat mijn culinaire passie onverminderd blijft", aldus Sergio. "Met nog altijd die ultieme passie voor het koken heb ik ook andere wensen zoals meer tijd vrijmaken voor mijn familie, kinderen en vrienden, meer reizen en een sprong wagen in unieke internationale projecten zoals in Azie. De horizon is nog lang niet in zicht maar het één met het ander verenigen is in mijn huidige leven een spanningsveld en daarom heb ik besloten om het Cadzand hoofdstuk af te sluiten en nieuwe dromen en kansen op te zoeken." Wel geeft Sergio aan betrokken te blijven bij zijn restaurants in Antwerpen, Le Pristine en Blueness.

Hoe nu verder?

Het is onduidelijk wat er nu precies met de twee restaurants in Cadzand gaat gebeuren, maar ze zullen in ieder geval niet meer onder dezelfde namen voortbestaan. Sergio schrijft: "Het Strandhotel en mijn team zullen de komende periode tot aan de overdracht, zorgvuldig samenwerken. Onze gezamenlijke focus op het welzijn en de carrières van elk van de medewerkers, die inmiddels op de hoogte zijn gesteld van het besluit, is vanzelfsprekend van het grootste belang. Daarnaast blijf ik in gesprek over de te maken keuzes waarmee het Strandhotel haar culinaire erfgoed zal voortzetten. Een feit is dat dit zonder de namen Pure C en AIRrepublic zal zijn, deze zijn voor mij té veel verbonden met de persoonlijke herinneringen die ik aan de restaurants wil overhouden."

De laatste service van Pure C vindt plaats op zaterdagavond 23 september 2023 en de laatste service van AIRrepublic op 30 maart 2024.

Redactie Lekker